kisvasut.hu - Tiszakécske - Megközelítés

Megközelítés

2021.10.09



A kisvasút pontos címe

A Tisza-parti végállomás a Tiszakécskei termálfürdővel és Anita Campinggel szemben a 6060 Tiszakécske, Fürdő u. 55. cím alatt található.

A másik végpont, az Attila utca, Wesselényi utca sarkán a Találkozások Házánál (Lübbecke ház) található.

 

Megközelítés Közösségi közlekedéssel

Vonattal:

Tiszakécskére Kecskemétről vagy Szolnokról juthatunk el vonattal. A kisvasút Találkozások Háza végállomása az, ami a nagyvasúthoz közelebb található, de ez is egy kb. kettő-három kilométeres sétával érhető csak el.

A Tiszakécskei vasútállomától a Béke utcán célszerű végig sétálni, majd balra kell kanyarodni a Szolnoki útra. Nagyjából egy kilóméterrel később, jobbra kell fordulni az Attila utcára melynek végén található a Találkozások háza, illetve a kisvasút végállomása.

Az Újbögi vasútállomástól a Tiszabögi utcán kell elindulni Tiszakécske irányába, majd nagyjából 1,2 km séta után balra fordulni a Wesselényi utcára. Ebben az utcában bal oldalt, kb. 1,6 km-re található a kisvasút végállomása.

Autóbusszal:
Autóbusszal a Tiszakécske, Tiszapart végállomás van legközelebb a kisvasúthoz, ezen esetben a buszmegálló a kisvasút Tisza-parti végállomásával szemben található.

További jó lehetőségek lehetnek a Szabolcska Mihály utca, Szolnoki út vagy Nap körút megállók melyek a vonal más-más megállóihoz vannak legközelebb.

 

Megközelítés Személygépkocsival

Tiszakécske Kecskemét felé az M5-ös autópályán és a 44-es úton, vagy Szolnok felé a 4-es úton közelíthető meg. A 44-es útról Lakiteleknél kell Tiszakécske felé letérni, a 4-es szolnoki elkerülő gyűrűjéről pedig a Tisza-híd előtt, Tószeg felé kell lefordulni. Kecskemét elől érkezve az Attilca utcánál (a városházánál) célszerű elhagyni a főutat (Szolnoki út), ez esetben a Találkozások háza végállomás az utca végén található.
 

Tervezze meg útját

Tisza-parti végállomás

Találkozások Háza (Lübbecke ház) végállomás

Legutóbbi módosítás: 2021-10-09 18:47

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline