kisvasut.hu - Kemencei Erdei Múzeumvasút -

Kisvasúti nap Kemencén

2007.07.18 (kisvasut.hu)



Július 28-án és 29-én rendezik meg a Kemencei Erdei Múzeumvasút napját, melyen számos színes programmal és sűrű vonatközlekedéssel várják majd az érdeklődőket.

Próbavonat elhagyja a telephelyet. Egy kicsit még állítani kell a motor egyes paraméterein azt hiszem :)

Próbavonat elhagyja a telephelyet. Egy kicsit még állítani kell a motor egyes paraméterein azt hiszem :)
Fotó: Fodor Illés (2005.07.24.)

A program 10.45-kor kezdődik a szokásos járműbemutatóval, majd 11.30-tól a kisvasút szerelvényei folyamatosan közlekedni fognak, ameddig igény van rá. A kisvasút kemencei telephelyén bábszínház, kézműves program és veterán buszos utazási lehetőség várja az érdeklődőket, a kemencei Domszky Pál erdészházban érdekes előadásokkal várják a vendégeket, a Kőrózsa Panzió teraszán pedig az idén is vasútmodell kiállításra kerül majd sor.

A kisvasúti napra az idén is el lehet majd jutni nosztalgia autóbuszokkal: a Vértes Volán Farosa Budapestről a Nyugati pályaudvar melletti autóbusz végállomásról indul 7.30-kor, majd Kemencéről 17.30-kor tér vissza a fővárosba. Erre egy felnőtt menetjegy oda-vissza útra 2500 Ft, egy útra 1500 Ft-ba kerül, míg a 14 éven aluliak ennek a felét fizetik, négy éven aluliak számára pedig ingyenes. A faros reggeli érkezése után az utasokat különvonattal várjuk Kemencén.

Szobról 9.00-kor (a Budapestről 7.55-kor induló zónázó vonathoz csatlakozva) indul egy Ikarus 311-es autóbusz, mely Kemencéről szintén 17.30-kor indul majd vissza Szobra, és a 18.45-ös zónázó vonathoz csatlakozik majd. (Ez a járat csak akkor közlekedik, ha a Faros megtelik a Kemence-Szob útvonalon, egyébként a másik autóbusszal lehet majd Szobig utazni). A Szob-Kemence-Szob menet díja oda-vissza 1200 Ft, egy útra 700 Ft, a 14 éven aluli gyerekek ennek a díjnak a felét fizetik, négy éven aluliak számára pedig ingyenes. Az autóbuszokra jelentkezni Fodor Illésnél lehet a fodorilles@gmail.com címen vagy a 20/447 4791-es telefonszámon.

Vasárnap a 10.30-kor, 12.00-kor, 13.30-kor és 15.00-kor induló vonatok után Kemence és Godóvár állomások között fotóvonatok közlekednek (bányavasúti, erdei vasúti, téglagyári és a nagy kocsikat vontató szerelvény).

Sajnos az idei kisvasúti napon nem tudjuk vonalhosszabbítással megörvendeztetni vendégeinket: bár a kisvasút Pityur-rétje és Feketevölgy közötti szakaszának felújítási munkái már elkészültek, hatósági engedély híján a forgalmat még nem tudjuk itt megindítani. Nem lesz jelen a kisvasúti napon a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület EL-9-es mozdonya sem, amely jelenleg Tokodaltárón dolgozik egy vízkitermelési vágat beüzemelésén.

Vendégeinket az idén is sok szeretettel várjuk!

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline