Almamelléki Erdei Vasút
Megközelítés
Almamellék
Megközelítés
Díjszabás
Menetrend
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Közösségi közlekedéssel



Vonattal

Almamelléket vasúton 1977 óta nem lehet elérni, de környékbeli vasútállomásokról megközelíthető: autóbusszal Szigetvárról, gyalogosan Bükkösdről. 

  • Szigetvárt Budapestről átszállással közelíthetjük meg. A Déli- és Keleti pályaudvarról induló, Pécsre közlekedő vonatokkal menjünk el Szentlőrincig vagy Pécsig, és itt szálljunk át a Szigetvár(–Barcs–Gyékényes–Nagykanizsa) felé közlekedő vonatra, amivel Szigetvárig kell utazni. Itt kell átszállni az autóbuszra.

  • Bükkösdöt szintén a pécsi vonatokkal érhetjük el, ezen a vonalon található a vasútállomása. A gyorsvonatok nem állnak meg itt, ezért vagy Dombóváron, vagy Szentlőrincen személyvonatra kell szállnunk. A faluban leszállva a sárga négyzet turistajelzésen menjünk el Korpádig, majd innen a piros sáv jelzést követve, Ibafa községen keresztül érhetünk Almamellékre (12 kilométer). Ez az útvonal kerékpárral is járható, de saras időben nem javallott.

Autóbusszal

  • Almamelléket Szigetvár felől napi 5 pár autóbuszjárat kapcsolja a külvilághoz. Ezekről a buszokról Almamellék felső megállóban kell leszállni, ami közvetlenül a kisvasút végállomásánál található.

  • Az Almamelléktől négy kilométerre található Szentlászló községig egyszerűbben eljuthatunk, ugyanis ezt a községet érintik a Kaposvár és Szigetvár közt közlekedő járatok. (Értelemszerűen ebben az esetben Kaposvárott is át tudunk szállni autóbuszra a vonatról.) Ezekről vagy a Szentlászló, Ibafai elágazás, vagy pedig Szentlászló, községháza megállóban kell leszállni (itt több járat is megáll). Innen vagy gyalog, vagy stoppal juthatunk be Almamellékre.

Menetrendi információk:

MÁV központi tudakozó

 

(1) 4615400

Volánbusz központi tudakozó

 

(1) 4852100

Szigetvár, autóbuszállomás

 

(73) 312658

Kaposvár, autóbuszállomás

 

(82) 418040

Almamelléki Erdei Vasút

 

(73) 354251, (73) 351200

Elvira – MÁV menetrend a világhálón

 

elvira.mavinformatika.hu

cData – internetes autóbuszmenetrend

 

www.menetrendek.hu

A Volánbusz Rt. honlapja

 

www.volanbusz.hu

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline