Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Helyi járatú busz helyett erdei vasút

2014.04.05 (Északerdő Zrt.)Jól vizsgázott március 29-én szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja. A Miskolc Rally miatt délután lezárták a 15-ös autóbusz útvonalának Lillafüred és Bánkúti elágazás közötti szakaszát. Emiatt az országban egyedülálló módon, 15.55-től 22.25-ig Lillafüred állomás és Garadna végállomás között - igazodva az MVK Zrt. érvényes buszmenetrendjéhez - ismét buszpótló vonatokat indított.

Buszpótló vonal

Buszpótló vonal
Fotó: Kaló Tamás (2014.03.29.)

 A Felső-Majláthról induló 15-ös busz Lillafüreden átadta utasait az erdei vasútnak, Garadnán pedig átszállhattak az ott levő 15-ös járatra. Így közösen sikerült a délutáni és esti órákban biztosítani a Miskolc-Ómassa városrész lakói számára a tömegközlekedést. A két társaság kitűnő együttműködésre jó példa, hogy a kisvasúton az MVK jegyellenőrei teljesítettek szolgálatot, és a kisvasút munkatársaival együtt tájékoztatták az utasokat. Mindkét irányban hét szerelvényt közlekedett ebben az időszakban.

A gondos előkészítés okán minden rendben zajlott, semmilyen fennakadás nem volt. A kimutatások szerint több mint 650-en utaztak a buszpótló kisvasúton, másfélszer annyian, mint a tavalyi Miskolc Rally idején. Bízunk abban, hogy a mostani utasok közül sokan visszatérnek, hogy esetleg családtagjaikkal együtt utazzanak, kiránduljanak a LÁEV szerelvényein.

Legutóbbi módosítás: 2014.04.05. 22:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline