kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Felek Ferenc - Seres Sándor - Tasnádi Tamás: A MÁV Alföldi Kisvasút története - megjelent!

2024.04.12 (Bodrogközi Gábor)Megjelent Felek Ferenc - Seres Sándor - Tasnádi Tamás: A MÁV Alföldi Kisvasút története című könyve, mely e-mailben már megrendelhető.

A könyv borítója

A könyv borítója

Az Alföldi Első Gazdasági Vasút 125 éves évfordulóján, 2019-ben vehette kezébe az olvasó a Felek Ferenc és Tasnádi Tamás tolláról az Alföldi Első Gazdasági Vasút történetéről szóló dokumentumkönyvet, mely a vasút alapításától a II. Világháború végéig tartó időszakot dolgozta fel. Ennek folytatását, az 1945 és 1971 közötti korszakot, az államosítás utáni MÁV Alföldi Kisvasút történetét tárja most az olvasók elé a háromfősre bővült alkotógárda tagjaként Tasnádi Tamás. Felek Ferenc alapos levéltári kutakodás után dolgozta fel az időszak pályastatisztikáit és ismerteti a korabeli baleseteket. Seres Sándor 2021-ben végig járta az egykori kisvasút megállóit, az érintett településeket Békéscsabától Békéssámsonig és visszaemlékezett a kisvonatra, amelyen oly sokat utazott. Reméljük, hogy az első részhez hasonlóan méltó emléket tudnak ezzel állítani a kisvasútnak, dolgozóinak, utasainak, illetve kellő minőségben tudják azon generációknak bemutatni, akik már nem ülhettek fel rá.

A könyv 124 oldalon mutatja be az első évtized fejlesztéseit, a vasutasok és az utasok mindennapjait, majd a sorvadást, a hálózat egy évtizedig elhúzódó felszámolását. Az olvasnivalót táblázatokba rendezett részletes adatok, újságcikkek, helyszínrajzok és eddig még nem közölt fényképek tucatjai illusztrálják.

A könyv szerzői Felek Ferenc, Seres Sándor és Tasnádi Tamás. A nyomdai előkészítés Erky-Nagy Tibor munkája.

A könyvet a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület adta ki.

 

Ára: 4 000 Ft/db

Az Egyesület rendezett tagdíjú tagjai 25 % kedvezmény kapnak az első példány árából.

Tudnivalók a megrendelésről

Legutóbbi módosítás: 2024-04-10 19:20

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline