kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Könyvajánló - A győri vasúti járműgyártás nyolc évtizedes története (1897-1980) I. rész: Az első huszonöt év (1897-1925)

2022.06.27 (Szűcs Zoltán József)Dr. Lovász György és Szécsey István nem kis fába vágta a fejszéjét, de bátran tehették, hiszen két felkészült és nagy gyakorlatú műszaki szakemberről beszélünk. Mindketten hosszú kutatói tevékenységgel és számos (én hirtelen meg sem mondom, még nagyságrendileg sem, írásaik és előadásaik számát!) publikációval a hátuk mögött vállalták ezt a feladatot, és igen jól tették.

A győri vasúti járműgyártás nyolc évtizedes története (1897-1980) I. rész: Az első huszonöt év (1897-1922

A győri vasúti járműgyártás nyolc évtizedes története (1897-1980) I. rész: Az első huszonöt év (1897-1922
Fotó: Szécsey István gyűjteménye (2022.06.27.)

Az első huszonöt év történetének könyve szerzői kiadásában jelent meg, lexikon méretű és 478 számozott oldalt tartalmaz! Tömény tudomány, rengeteg fénykép, jellegrajz, gyártási lista. Ha én méltó volnék erről recenziót írni, írnék. Ám inkább olvasok.
Hogy a szakmánál maradjunk: Győrben számos kisvasúti járómű épült a tárgyalt időszakban is, és közülük több ma is megtalálható, például Nyitrán, Feketebalogon és Kassán. Nagyvasúti győri jármű van Európán kívül Izraelben múzeumban, és ez csak néhány apróság a megőrzött járművekből.

További információ és rendelési lehetőség:
george.lovasz@gmail.com 
 

Legutóbbi módosítás: 2022-06-27 20:29

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV