kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

A Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve

2022.06.27 (Szűcs Zoltán József)Bátor választás, nagy cím, de a szerző, VILLÁNYI GYÖRGY is nagytudású szakember, vasdiplomás mérnök, aki 1954-ben lett a patinás GANZ munkatársa. Már a munkás élet mellett rendszeresen publikált, a hetvenes évek közepe óta számos könyve, és szinte megszámlálhatatlan cikke jelent meg. Ma is kutat és bővíti a vasúttörténeti irodalmat. Nem mellesleg, Gyuri bácsi, egyesületünk tagja a kezdetektől!

A Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve

A Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
Fotó: Villányi György (2022.06.27.)

A Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiadásában jelent meg, és nem "csak" mozdonyaink katalógusa, de bemutatja a történelmi hátteret, elvisz a járműgyártókhoz, s nem csak a országosan ismertekbe, de a házi műhelyekbe is. Nagytétben merjük fogadni, senki nem tud azonnal pontos számot mondani, hány helyen is épült nálunk mozdony: széles-, szabványos- és keskeny nyomtávra!
A nagyalakú könyv több mint kétszázharminc számozott oldalt tartalmaz, fényképekkel jellegrajzokkal gazdagon illusztrálva, gyártási listákkal. Igazi forrásértékű mű, minden vasútbarátnak!

A könyv kapható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
Volt egyszer egy Északi kiállításán
1101 Budapest, Kőbányai út 24-28.

és a múzeum webshopjából is rendelhető!
 

Legutóbbi módosítás: 2022-06-27 13:40

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV