Zsuzsivasút - Debrecen
Debrecen
Megközelítés
Menetrend
Vasúttörténet
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasúti nap a Zsuzsi Erdei Vasúton

2022.04.21 (Selmeczi Áron)



Idén április 23-án rendezik meg a Zsuzsi Erdei Vasút kisvasúti napját, Debrecenben.


Fotó: Zsuzsi Erdei Vasút

Április 23-án megrendezésre kerülő kisvasúti napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kisvasút életébe, megismerhetik annak történetét és a vasút környékének kultúrális és természeti kincseit.

A Zsuzsi Erdei Vasút idén ünnepli 140-ik születésnapját, amikor is helytörténeti séta, terepasztal-avatás, szalonkocsiba berendezett kisvasút-történeti kiállítás, interaktív előadások és erdei élménytúra várja mindazokat, akik szeretnének a Zsuzsi vasúttal együtt ünnepelni.

A kisvasúti nap programja:

  • 9:00 - kezdés, Erdei Nóra idegenvezető segítségével ismerhetik meg az érdeklődők a Zsuzsi Erdei Vasút és az állomásnak otthont adó Falóger városrész történetét, valamint bepillanthatnak az állomáson található műemléki védettség alatt álló épületekbe és az indulás előtti előkészületek kulisszatitkaiba.
  • 9:40 - terepasztal avatás, a ZsEV számára egyedileg készített kisvasúti terepasztal avatása, melyet a Hajdú-Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület készített.
  • 10:00 - gőzvontatású nosztalgiavonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról és közel egy órás vonatozás Hármashegyaljáig.
  • 11:00 - Makóné Fogarasi Hajnalka, a Zsuzsi Erdei Vasút ügyvezető igazgatója mond ünnepi beszédet, majd a megnyitó után kezdetét veszi az ünnephez méltóan berendezett szalonkocsi előtt a 140 éves kisvasút-történeti emlékek felidézése. Természetesen megrendezésre kerül az erdei túra is, Varga Edit környezeti nevelő és Imre István solymász vezetésével.
  • 11:00-13:00 - Papp Zoltán vasútmodellező várja az érdeklődőket a ZsEV Könyvtárpontban, a Természet Házában működő Zsuzsi büfében pedig ízletes finomságokat fogyaszthatnak a látogatók.

A gőzvontatású nosztalgiavonat 10:00-kor indul a Ruyter utcai állomásról, és 13:00 órakor indul vissza Debrecenbe, Hármashegyaljáról. A nosztalgiavonat csak kölün díjszabással vehető igénybe!

A ZsEV járatai április 23-án és 24-én hétvégi menetrend szerint közlekednek.

  • dízelvontatású vonatok indulásai:
    • Ruyter utcai állomás (Debrecen): 8:30, 11:15, 15:00
    • Hármashegyalja: 10:00, 13:30, 16:45

Legutóbbi módosítás: 2022-04-21 18:04

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline