kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Támogassa Ön is személyi jövedelemadója 1 %-ával a KBK-t!

2020.04.02 (Hatvani Attila)Kérjük támogassa személyi jövedelemadója 1 %-ával a Kisvasutak Baráti Köre Egyesületet!


Kedves Kisvasút Barátok!

Kérjük támogassa személyi jövedelemadója 1 %-ával a Kisvasutak Baráti Köre Egyesületet!

Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 1994-ben alakult szervezetünk a hazai kisvasutak népszerűsítésének érdekében jött létre, az egyik első komoly hazai kisvasutas civil szervezetként. 2000-ben megkezdtük a Kemencei Erdei Múzeumvasút felújítását és üzemeltetését, amelyet azóta is folyamatosan üzemeltetünk és ugyanebben az évben útjára indítottuk a kisvasut.hu portált.

 

A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület adószáma: 18077847-1-43

 

Az szja 1+1%-os felajánlásáról - függetlenül attól, hogy a 2019-es személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be - a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

 

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon,elektronikusan nyújthatja be:

   - az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
   - az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

   - a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
   - az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
   - a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
   - ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2020-04-02 09:59

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV