kisvasut.hu - kisvasut.hu -

10 éves emléknap Kecskeméten

2019.12.16 (Szűcs Zoltán József)A Vasúttörténeti Alapítvány és a Kecskeméti Kisvasút barátai 2019. december 14-én szombaton Kecskemét KK állomáson megemlékezést tartottak a tíz éve tetszhalott bugaci vasútért.

A kecskeméti kisvasút nem elmúlt, hanem csak szünetel!

A kecskeméti kisvasút nem elmúlt, hanem csak szünetel!
Fotó: Szűcs Zoltán József (2019.12.14.)

A Kecskeméti Gazdasági Vasút kiskunmajsai szárnyvonalát 1928-ban hozta létre Kecskemét Városa. Az 1949-es államosítás után kezdték építeni a Törökfái - Kiskőrös közötti szakaszát és 1952-ben adták át a forgalomnak. A vonalakon különböző okok miatt nagyon gazdaságtalan volt a vasút fenntartása ezért a MÁV 2009. december 12-től üzemszünetet rendelt el.

A 10. évfordulóra emlékezve a szegedi székhelyű Vasúttörténeti Alapítvány kisvasúti relikviáiból kiállítást rendezett be Kecskemét KK Vasútállomás várótermében. A kiállítás, az állomás elzárt területe, a Fűtőház nyitva állt, és aki akarta - szintén térítés nélkül - kézihajtányozhatott is. Sokan éltek a lehetőséggel, a nem túl szép időjárás ellenére is. A mécsesgyújtás résztvevői hangsúlyozták, a kecskeméti kisvasút nem elmúlt, hanem csak szünetel. E találkozó is azért jött létre, hogy gondolatokat és tetteket inspiráljon a kisvasút jövőjének megteremtésére.

Az emléknap képei a képtárban.

Legutóbbi módosítás: 2019-12-16 02:34:40

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV