kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Projektzáró konferencia Kassán

2019.12.16 (Szűcs Zoltán József)Rail Gate – keskeny nyomközű vasutak, mint attrakciók és kapuk a természetre, Cselekvési Projekterv záró konferencia, Kassa - Bankó és Csermely.

Kerekasztal beszélgetés a zárókonferencián

Kerekasztal beszélgetés a zárókonferencián
Fotó: Szűcs Zoltán József (2019.11.29.)

A 2018. év elején a Kassai Gyermekvasút és a Lillafüredi ÁEV közösen nyerte el az Európai Regionális Fejlesztési Alap Határokon Átnyúló projektekre kiírt támogatását.

A magyar állami erdészet és a szlovák civil szervezet által a természet-kultúra támogatási tengelyre közösen a beadott pályázata (SKHU 1061/1.1/031 projekt) összességében 577 929,38 EUR támogatást kapott, amelyből a vezető projektpartner szlovák félre 268 708,27 EUR, míg a magyar partnerre 222 531,70 EUR jutott.
A projekt 2018. január 1-én indult és 2019. december 31-ig tart.

Folyó év november 29-én Kassán a Bankó Hotelben (Hotel Bankov) került sor a cselekvési terv záró konferenciára.

Miskolcon: Dorottya utca végállomás átépítése elkészült. Új peron épült, Obeliszkkel, kisplasztikákkal kiegészített stilizált vonalhálózati rajzzal, személykocsi szelettel, amelyben a többi magyarországi kisvasút képes és szöveges bemutatása látható, a peronon további három tabló tájékoztatja a közönséget. Megújult a térvilágítás is. A 31-es pályaszámú – 1930-as évekből származó – személykocsi mintájára historikus hangulatú replika személykocsi épül.

Kassán: Csermely állomás felújítása, az állomás épület befejezése - az új éplület felépítése még a sikeres projekt előtt kezdődött, ám a befejezéshez nélkülözhetetlen volt az elnyert pályázat. Beszereztek két dízelmozdonyt (CKD BN-150-es típus), felújítás után a MISKOLC (1435 mm nyomtávú) nevűt Alpinkán állították ki, DANKA, 1000 mm-es nyomtávval, a vasút harmadik forgalmi dízelmozdonya lett. Előre (azaz Vpred - a vasút középállomása volt, de az 1990-es évek elején felszámolták, ám hiánya egyre jobban akadályozza a forgalom bővítését) állomás kiegészült még két csonkavágánnyal, amiknek máris jó hasznát veszik. Mindezt be is mutatták, a konferencia zárásaként, bejártuk a kisvasutat.

A konferencia és az utazás képei a képtárban.

Legutóbbi módosítás: 2019-12-16 02:10:13

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV