kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Cselekvési Terv záró konferencia Miskolcon

2019.11.04 (Szűcs Zoltán József)



Rail Gate – keskeny nyomközű vasutak, mint attrakciók és kapuk a természetre, Cselekvési Terv záró konferencia Miskolc-Lillafüreden.

Kocsiszelet Dorottya u. végállomáson

Kocsiszelet Dorottya u. végállomáson
(2019.10.17.)

A 2018. év elején a Kassai Gyermekvasút és a Lillafüredi ÁEV közösen nyerte el az Európai Regionális Fejlesztési Alap Határokon Átnyúló projektekre kiírt támogatását. A magyar állami erdészet és a szlovák civil szervezet által a természet-kultúra támogatási tengelyre közösen a beadott pályázata (SKHU 1061/1.1/031 projekt) összességében 577 929,38 EUR támogatást kapott, amelyből a vezető projektpartner szlovák félre 268 708,27 EUR, míg a magyar partnerre 222 531,70 EUR jut.

A projekt 2018. január 1-én indult és 2019. december 31-ig tart. Folyó év október 17-én Lillafüreden a Tókert Hotelben került sor a cselekvési terv záró konferenciára. Miskolcon: Dorottya utca végállomás átépítése elkészült. Új peron épült, Obeliszkkel, kisplasztikákkal kiegészített stilizált vonalhálózati rajzzal, személykocsi szelettel, amelyben a többi magyarországi kisvasút képes és szöveges bemutatása látható, a peronon további három tabló tájékoztatja a közönséget. Megújult a térvilágítás is. A 31-es pályaszámú – 1930-as évekből származó – személykocsi mintájára historikus hangulatú replika személykocsi épül. Kassán: Csermely állomás felújítása, és Előre (azaz Vpred - a vasút középállomása volt, de az 1990-es évek elején felszámolták, ám hiánya egyre jobban akadályozza a forgalom bővítését) újjáépítése elkészült a konferenciáig. Erről, de nem ennyi szóval beszéltek az előadók.

A konferencia képei a galériában

Legutóbbi módosítás: 2019-11-04 22:37

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline