Nagybörzsönyi Erdei Vasút
Megközelítés
Nagybörzsöny
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Szállások
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Személygépkocsival



Budapest felől

  • Budapestről az M2-es (régi nevén 2/A) autóúton a 47-es km szelvényig, majd a 12-es úton a Budapest–Nagymaros–Szobig. Innen a 121-es úton Ipolydamásd–Letkés–Ipolytölgyes-Nagybörzsöny útvonalon át közelíthető meg (94 km). 
  • A Nagyirtáspusztai végállomás megközelítése úgy lehetséges, ha Kismaros után Kóspallag felé jobbra letérünk a 12-es útról, majd Kóspallagról Nagyirtásra vezető műúton megyünk tovább (követve a Szent Orbán panzió felé irányító táblákat). A panzió után még mintegy 200 métert töredezett aszfaltúton megtéve érjük el a kisvasutat.
  • A Dunántúlról érkezők az Esztergom–11-es út-Basaharc–szobi rév–Szob–Ipolydamásd-Letkés-Ipolytölgyes-Nagybörzsöny (45 km), vagy az esztergomi Mária Valéria hídon át – határátlépéssel – az Esztergom–Párkány (©túrovo)–Garamkövesd (Kamenica nad Hronom)–Szalka (Salka)–Letkés– Ipolytölgyes-Nagybörzsöny (33 km) útvonalon át rövidíthetnek. A Letkés-Szalkai határátkelőn 4,5t súlykorlátozás van, az ettől nagyobb tömegű járművek nem hajthatnak át az átkelőn, nekik a szlovák oldalon Sahy (Ipolyságig) kell elmenni, és Parassapusztánál a határt átlépni! A Szob–Basaharc közötti komp napkeltétől napnyugtáig óránként jár, bővebb információt a (27) 370042 telefonszámon kaphat az érdeklődő. 
  • Észak felől megközelíthető 2-es úton a Parassapusztai határátkelőig, onnan pedig a 121-es úton Bernecebaráti-Kemence-Vámosmikola-Nagybörzsöny útirányon. 

Legutóbbi módosítás: 2009.02.12. 15:53

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline