kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Rekordszámú utas Lillafüreden és Pálházán

2019.01.30 (Északerdő Zrt.)



Átlépte a 300 ezret az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2018-ban. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) több mint 259 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 41 ezret.

Tehervonat érkezett Kerekhegy felől :-)

Tehervonat érkezett Kerekhegy felől :-)
Fotó: Molnár Márk (2005.01.28.)

A LÁEV-nél hosszú évtizedek óta, míg a PÁEV-nél kilenc éve nem utazott ennyi ember egy év alatt - tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója. A LÁEV-nél csaknem 20 ezerrel nőtt az utasok száma a 2017-es évhez képest, ami 8 százalékos növekedést jelent. A legtöbben, több mint 50 ezren augusztusban voltak, de nagyon sokan utaztak a Bükkben júliusban és - a már hagyományos Mikulásvonat rendezvénynek köszönhetően - decemberben is.

A PÁEV-nél több mint 7500-al nőtt az utasszám egy év alatt, ami 22 százalékos növekedés a 2017-es adatokhoz képest. A Hegyközben a nyári hónapok voltak a legerősebbek, júliusban és augusztusban egyaránt több mint 10 ezren utaztak a szerelvényeken. Itt egyébként tavaly a korábbi évtizedek gyakorlatával szakító, új szemléletű menetrend lépett életbe: a főszezonon kívül kevesebb, nyáron viszont több vonat közlekedett. Az intézkedéstől a társaság éppen az utasszám növekedését várta, amit a számok szerencsére igazoltak is.

A kisvasutak ismertségének érezhető növekedésével 2019-ben további utasszám-növekedést vár az ÉSZAKERDŐ Zrt, aminek érdekében üzemviteli és menetrendi oldalról is a legoptimálisabb kiszolgálásra törekszik.

Legutóbbi módosítás: 2019-01-30 09:09

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline