kisvasut.hu - Kemencei Erdei Múzeumvasút -

Kemence: Szarvasbőgés hallgató különvonat

2018.08.23Szeptember 15-én (betelt) és 22-én este szarvasbőgés hallgató különvonat indul Kemence állomásról az Észak-Börzsönybe a KBK Egyesület és az Ipoly Erdő Zrt. közös szervezésében.
Vonat az őszi erdőben

Vonat az őszi erdőben
Fotó: Laczkó Zsolt (2017.10.14.)

Érkezéskor zsíroskenyér és büfé várja a látogatókat. A programok során különvonattal Feketevölgyig utazunk, majd besétálunk a Fekete-kútig, ahol a Kemencei Erdészet kollégájától hallhatunk érdekességeket a szarvasok nászáról. Visszafelé a vonaton ülve, némán gurulva, meg-megállva hallgatózunk, hogy saját füllel halljuk az őszi erdők legjellegzetesebb hangját: a szarvasbikák vágyakozó bőgését.

Találkozás helye: Kemencei Erdei Múzeumvasút (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) 8 órakor, de legalább fél órával az indulás előtt.

A vonatokat legalább 10 fő részvételével indítjuk, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezzék legkésőbb szeptember 15-én, 12 óráig az alábbi telefonszámon: Demeter Ferencné +36205865242

Tervezett különvonatok és indulás időpontok: 2018. szeptember 15. 21:00

Részvételi díj, mely tartalmazza a menettérti jegyet, a szakvezetés díját és a zsíroskenyeret: teljes árú: 1800 Ft kedvezményes:1500 Ft Egy szerelvény befogadóképessége 30 fő, de nagy érdeklődés esetén további különvonatok indítására kerülhet sor.

FIGYELEM!

A vasútvonal nagy részén nincs térerő, a jármű sötétben közlekedik, ezért kérjük mellőzzék a mobiltelefonok, okostelefonok és táblagépek használatát mert zavarja az éjszakai erdő állatvilágát, illetve akadályozza a vonatszemélyzet munkáját!

Legutóbbi módosítás: 2018-08-23 08:05

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV