kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Kemencei Múzeumvasutasok - A film

2016.08.11Az ország szinte minden tájáról érkeztek régi mozdonyok, kocsik az elmúlt években Kemencére. A járműveket lelkes vasútbarátok újították fel és hozták üzemképes állapotba és ők azok, akik működtetik a kisvasút mesevilágát a szlovák-magyar határ közelében.

P5 érkezik Godóvár állomásra

P5 érkezik Godóvár állomásra
Fotó: Molnár Márk (2016.07.23.)

Kemencén minden járműnek külön története van. Évtizedekkel ezelőtt bányákban, gazdasági vasutakon, erdei vonalakon dolgoztak az itt bemutatott gépek. Aztán amikor ezek a vonalak megszűntek, felajánlással, közadakozással, összefogással sok vasúti eszköz átkerülhetett a Börzsönybe. A Kisvasutak Baráti Körének rengeteg különleges mozdonyt, kocsit sikerült megmenteni az enyészettől. A civilek ezeket felújították, és az eredeti állapotnak megfelelően helyreállították. A kemencei telepen látható bivalyerős villanymozdony, amit egykor bányákban használtak, de van olyan elektromos szerkezet is, ami leginkább egy sínen guruló mosógépre emlékeztet, szintén egy bányavasúti eszközről van szó.

A filmet készítette Élmény Világ, letölthető innen.

Legutóbbi módosítás: 2016-08-11 16:42

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harmincöt meg tizenhét?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV