Lillafüredi ÁEV oldal logo
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Különleges tematikus személykocsik a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál

2016.07.27 (Északerdő Zrt.)Egyedülálló, vadászati tartalommal berendezett személykocsikat állít forgalomba a Lillafüredi Állami Erdei Vasút. A két tematikus jármű kialakítására a Földművelésügyi Minisztérium és a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány támogatásával nyílt mód.

Vadászkocsik

Vadászkocsik
Fotó: Északerdő Zrt.

A vadászati tematikájú berendezés megalkotásának célja a hagyományos vadászati kultúra és a vadászat bemutatása, népszerűsítése.
A belső tér kialakításánál igyekeztünk megidézni a vadászat hangulatát: a csomagtartók szegélyeit és egyéb faszerkezeteket vadászati motívumvilágot idéző fafaragásokkal látták el, valamint trófeákat és látványos ismeretterjesztő tablókat helyeztek el.A tablók bemutatják a magyar erdők vadállományát, valamint a vadászat hagyományos eszközeit, érdekességeit.A vadfajok közül megjelenik a gímszarvas, az őz, a vaddisznó és a dámvad, de megismerhetik az érdeklődők a muflont és az erdei szalonkát is.A vadászati érdekességek sorában külön tablót szenteltek egyebek mellett a vadászetikának és a hagyományos vadászati módoknak."A vadászati személykocsik terveink szerint különvonati és menetrend szerinti forgalomban egyaránt közlekednek majd a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalain, elsősorban a tavaszi-téli időszakban" – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.


Legutóbbi módosítás: 2016-07-27 11:42

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV