Kemencei Erdei Múzeumvasút oldal logo
Megközelítés
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Hogyan találjuk meg a kisvasút végállomását Kemencén? 

Ha Szob, illetve Parassapuszta felől személygépkocsival érkezünk a községbe, akkor a volt vármegyeházánál kell lefordulni a Diósjenő felé vezető erdei útra (itt a kisvasutat turistairányító oszlop jelzi). Az első 500 métert a patakig szűk mellékutcákon haladva tesszük meg, az útelágazásoknál folyamatosan balra fordulunk. A Kemence-patak hídja után jobbra fordulunk, és a Csarnavölgyi úton haladunk tovább mintegy 300 métert, majd a Múzeumvasút táblával jelzett kapubeállónál találjuk meg a régi fatelepet, a kisvasút végállomását és a kisvasúti múzeumot. 

Kérjük parkolásra a kapubeállóval szembeni füves területet használják!

Amennyiben autóbusszal érkezünk, Kemence, Felszabadulás utca 173. megállóhelynél szállunk le. A Fő utcán a faluközpont felé haladva az első mellékutcánál (Jókai utca) jobbra fordulunk, és a meredek lejtőn haladva egészen a patakig megyünk. Itt először jobbra, majd a pataknál balra fordulunk az Eperjesi utcába, ahol mintegy 20 méter megtétele után gyaloghídon keresztezzük a Kemence-patakot. Ekkor a múzeum kapubejárójánál találjuk magunkat.

Figyelem! A legtöbb térképen (többek között a GPS alaptérképeken) a kisvasút utcája tévesen Dózsa György útként szerepel. A valóságban a Dózsa György út a faluközpont mögött található, a kisvasút végállomásától úgy 6-700 méterrel északabbra. A Csarnavölgyi utat gyakran a patak másik partján ábrázolják.

Legutóbbi módosítás: 2008.06.15. 00:52

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV