Kemencei Erdei Múzeumvasút
Megközelítés
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Hogyan találjuk meg a kisvasút végállomását Kemencén?Ha Szob, illetve Parassapuszta felől személygépkocsival érkezünk a községbe, akkor a volt vármegyeházánál kell lefordulni a Diósjenő felé vezető erdei útra (itt a kisvasutat turistairányító oszlop jelzi). Az első 500 métert a patakig szűk mellékutcákon haladva tesszük meg, az útelágazásoknál folyamatosan balra fordulunk. A Kemence-patak hídja után jobbra fordulunk, és a Csarnavölgyi úton haladunk tovább mintegy 300 métert, majd a Múzeumvasút táblával jelzett kapubeállónál találjuk meg a régi fatelepet, a kisvasút végállomását és a kisvasúti múzeumot. 

Kérjük parkolásra a kapubeállóval szembeni füves területet használják!

 

Amennyiben autóbusszal érkezünk, Kemence, Fő út 183. megállóhelynél szállunk le. A Fő utcán a faluközpont felé haladva az első mellékutcánál (Jókai utca) jobbra fordulunk, és a meredek lejtőn haladva egészen a patakig megyünk. Itt először jobbra, majd a pataknál balra fordulunk az Eperjesi utcába, ahol mintegy 20 méter megtétele után gyaloghídon keresztezzük a Kemence-patakot. Ekkor a múzeum kapubejárójánál találjuk magunkat.

Figyelem! A legtöbb térképen (többek között a GPS alaptérképeken) a kisvasút utcája tévesen Dózsa György útként szerepel. A valóságban a Dózsa György út a faluközpont mögött található, a kisvasút végállomásától úgy 6-700 méterrel északabbra. A Csarnavölgyi utat gyakran a patak másik partján ábrázolják.

Legutóbbi módosítás: 2008.06.15. 00:52

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV