kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Korlátozott forgalom az Ybbstalbahnon

2015.05.25 (Halász Zsolt dr.)A pünkösdi hétvégén színes programokkal, kisvasúti nappal megindult az idei szezon az Alsó-ausztriai Ybbstalbahnon. A kisvasút üzemeltetőinek és barátainak örömébe nem kevés üröm is vegyült.

A tavalyi év ugyanis vasútrombolásról szólt az Ybbs völgyében, a vonal nagyjából felét kitevő alsó szakaszának döntő részét Göstling és Gstadt, valamint a mellékvonalat Gstadt és Ybbsitz között elbontották, hogy a pálya helyén kerékpárutat létesítsenek. Az alsó szakaszon az üzemeltető NÖVOG csak a Waidhofen a. d. Ybbs és Gstadt tartja fenn a forgalmat.

A vasútvonal felső, hegyi Kienberg-Lunz-Göstling közötti szakaszának fennmaradásán már évek óta dolgozik az Österreichische Gesellschaft für Lokalbahnen egyesület. Ebben az évben azonban sajnos többet kell várniuk munkájuk gyümölcsére, mint korábban, mivel a Kienberg-Lunz am See közötti vonalszakasznak lejárt az engedélye tavaly szeptemberben, amelyet mindeddig nem sikerült megújítani. így a forgalom egyelőre csak a Lunz am See Göstling közötti 9 km-es vonalszakaszon indulhatott meg.

Reméljük mielőbb sikerül úrrá lenni a nehézségeken és újra utazhatunk a megmaradt teljes hegyi vonalszakszon.

Legutóbbi módosítás: 2015-05-25 20:22

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenhét meg huszonegy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV