kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Korlátozott forgalom az Ybbstalbahnon

2015.05.25 (Halász Zsolt dr.)



A pünkösdi hétvégén színes programokkal, kisvasúti nappal megindult az idei szezon az Alsó-ausztriai Ybbstalbahnon. A kisvasút üzemeltetőinek és barátainak örömébe nem kevés üröm is vegyült.

A tavalyi év ugyanis vasútrombolásról szólt az Ybbs völgyében, a vonal nagyjából felét kitevő alsó szakaszának döntő részét Göstling és Gstadt, valamint a mellékvonalat Gstadt és Ybbsitz között elbontották, hogy a pálya helyén kerékpárutat létesítsenek. Az alsó szakaszon az üzemeltető NÖVOG csak a Waidhofen a. d. Ybbs és Gstadt tartja fenn a forgalmat.

A vasútvonal felső, hegyi Kienberg-Lunz-Göstling közötti szakaszának fennmaradásán már évek óta dolgozik az Österreichische Gesellschaft für Lokalbahnen egyesület. Ebben az évben azonban sajnos többet kell várniuk munkájuk gyümölcsére, mint korábban, mivel a Kienberg-Lunz am See közötti vonalszakasznak lejárt az engedélye tavaly szeptemberben, amelyet mindeddig nem sikerült megújítani. így a forgalom egyelőre csak a Lunz am See Göstling közötti 9 km-es vonalszakaszon indulhatott meg.

Reméljük mielőbb sikerül úrrá lenni a nehézségeken és újra utazhatunk a megmaradt teljes hegyi vonalszakszon.

Legutóbbi módosítás: 2015-05-25 20:22

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harminckilenc meg negyvenhat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV