kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Szezonkezdet a kisvasutakon

2015.03.11 (Halász Zsolt dr.)A tavasz közeledtével újra megindul a forgalom kisvasútjainkon. Az alábbi összefoglalóval szeretnénk segíteni a kirándulókat, hogy hol, mikortól számíthatnak a vonatok közlekedésére:

Gőzmozdonnyal vontatott vonat Pörbölyön

Gőzmozdonnyal vontatott vonat Pörbölyön
Fotó: Halász Zsolt dr. (2012.09.15.)

Egész évben közlekednek a vonatok Balatonyfenyvesen (minden nap), a budapesti Gyermekvasúton (március 31-ig hétfő kivételével naponta, áprilistól minden nap), valamint Kaszón (kedd, csütörtök és szombati napokon).

Debrecen: Március 14-től hétvégén és munkaszünetes napokon, április 19-től pedig naponta közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei

Gyöngyös: Március 14-től (húsvétig csak hétvégenként) közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények.

Kemence: Március 14én és 15-én, valamint április 4-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényei

Királyrét: a Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-től minden nap közlekednek.

Lillafüred: a LÁEV fővonalán Lillafüred-Garadna felé március végéig hétvégente, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé nincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni e vonal környékét is!

Szilvásvárad: Március 14-től (március 31-ig csak hétvégenként, az követően naponta) újra közlekednek a Szilvásváradi Erdei Vasút szerelvényei.

Szob: Március 14-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a szobi Börzsöny Kisvasút szerelvényei.

Felsőtárkány: Április 4-től hétvégenként újra közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. (Nyáron a szerelvények csütörtökön és pénteken is fognak közlekedni!)

Gemenc: a Gemenci Erdei Vasút szerelvényei hétvégenként jelenleg is közlekednek, áprlis első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta fognak közlekedni a vonatok. Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.

Hortobágy: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Hortobágyi Halastavi Kisvasút szerelvényei

Mesztegnyő: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei.

Nagybörzsöny: Április 4-től hétvégenként közlekednek a Nagybörzsönyi Erdei Vasút szerelvényei

Nagycenk: a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei áprlis 4-től hétvégente közlekednek. A tervek szerint április 5-én és 6-án András gőzös fogja vontatni a szerelvényeket.

Pálháza: Április 11-től naponta közlekednek a Pálházi Erdei Vasút szerelvényei.

Almamellék: április 25-től hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei. A szezonkezdet előtt, az üzemeltető számos izgalmas kirándulást szervez a kisvasút mentén!

Csömödér: április 25-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei. A tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is közlekedni fog!

Legutóbbi módosítás: 2015-03-11 12:38

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV