kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Támogassa Ön is személyi jövedelemadója egy százalékával a hazai kisvasutakat!

2015.02.03 (kisvasut.hu)



Az elmúlt évek folyamán örvendetesen sok olyan civil szervezet alakult, amelyek tevékenységei közé tartozik a hazai kisvasutak népszerűsítése. A működési területük különböző, van olyan, amelyik egy-egy kisvasútnak a háttérszervezete, van, amelyik rendezvényeket szervez, és van olyan is, amelyik kisvasuta(ka)t üzemeltet. Támogassa Ön is a hazai kisvasutakat segítő civil szervezeteket!


Fontos!

* A befizetett adó 1+1%-ról rendelkező nyilatkozat a 1453 bevallási lapon szerepel, így a bevallással együtt, külön boríték nélkül be lehet nyújtani.

* Amennyiben a régebbi megoldást választja, úgy a nyilatkozato(ka)t tartalmazó borítékot a bevallás részeként, a bevallással együtt be lehet nyújtani. A boríték hátulján a ragasztást a ragasztott felületre átnyúlóan saját kezűleg írja alá! Ellenkező esetben a felajánlása érvénytelen!

* A nav.gov.hu honlapról letölthető programmal kitöltve, elektronikus úton is eljuttatható a NAV részére, az "ügyfélkapun" keresztül, ha van hozzáférése.

* Nem érvényes a rendelkezés, ha a nyilatkozatát a bevallási határidőre nem küldi meg (juttatja el) az adóhatósághoz, és adóját az Önre vonatkozó törvényes határidőig nem rendezi!

Kisvasutak Baráti Köre Egyesület

KÖZHASZNÚ SZERVEZET

Kedves Barátunk!

1994-ben alakult szervezetünk a hazai kisvasutak népszerűsítésének érdekében jött létre, az egyik első komoly hazai kisvasutas civil szervezetként. 2000-ben megkezdtük a Kemencei Erdei Múzeumvasút felújítását és üzemeltetését, ugyanebben az évben útjára indítottuk a kisvasut.hu portált, 2002. szeptemberétől az év végéig pedig mi üzemeltettük a Nagybörzsönyi Erdei Vasutat. Egyéb tevékenységeink:

  • KBK Füzetek néven újság kiadása,
  • különvonatok, kisvasútbarát találkozók szervezése,
  • gazdátlan vagy veszélybe került kisvasúti járművek mentése,
  • egyéb kisvasúti tárgyi emlékek gyűjtése, 
  • a kisvasutak történetének kutatása és egységes adatbázisba foglalása,
  • a hazai, kisvasutak iránt érdeklődő személyek közötti kapcsolattartás és információáramlás elősegítése,
  • a hazai kisvasutak közötti információáramlás elősegítése.

A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület adószáma:

18077847-1-43

Köszönjük!

Letöltés: SZJA 1 százalék rendelkező nyilatkozat 2014 adóévről ( file)


 
Gyermekvasutasokért Alapítvány

Célja a MÁV Rt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján a gyermekvasutasok toborzásának, tanfolyami tevékenységének, szolgálatban történő étkeztetésének, szabadidős programjaik, táboroztatási költségeinek támogatása.

Gyermekvasutasokért Alapítvány adószáma:

18075144-2-42




Nagybörzsöny-Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány

Az Alapítvány célja az 1992-ben leállított, majd 2003-ban újraindított Nagybörzsönyi Erdei Vasút üzemének támogatása, és a még újra nem indított szakaszok visszaépítésének és üzembe helyezésének támogatása.

Nagybörzsöny-Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány adószáma:

18676264-1-13




Vasúttörténeti Alapítvány

A szegedi Vasúttörténeti Alapítvány házigazdája volt a kisvasút bezárásáig a Kecskeméti Kisvasút Napjának, avagy ismertebb nevén a Bugaci Kispöfögésnek. Az alapítvány ezen kívül kétévente vasutas fotópályázatot szervez.

A Vasúttörténeti Alapítvány adószáma:

18450716-2-06




"ZSUZSI" Erdei Kisvasútért Alapítvány

Az Alapítvány segíti a Kisvasút működését, műemléki, természeti környezetének megóvását, kiránduló helyek fenntartását, kulturális rendezvények megtartását.
A kuratórium kezdeményezi a meglévő nyomvonal meghosszabbítását a Gúti Erdő és a korábban érintett települések irányába.
A 2012. évben 130 éves kisvasút felújított, korszerűsített állapotban áll majd az utazók, kirándulók rendelkezésére.
Céljai eléréséhez minden támogatásra szükség van, így számítunk rendelkező nyilatkozatára.

A "Zsuzsi" Erdei Kisvasútért Alapítvány adószáma:

18547986-1-09




Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány

Az alapítvány célja a Lillafüredi Állami Erdei Vasút támogatása, ennek keretén belül: az erdők közjóléti funkcióival, a környezet- és természetvédelemmel, a környezeti kultúrával kapcsolatos fenntartási, fejlesztési, ismeretterjesztési, oktatási feladatok ellátása; a természet, az erdő megismertetése, megszerettetése minden korosztállyal a környezettudatos életszemlélet, környezetkímélő életmód kialakításának elősegítése; a Lillafüredi Állami Erdei Vasút biztonságos üzemeltetésének és fejlesztésének segítése a környezetkímélő turizmus érdekében.

Az Alapítvány adószáma:

18445884-1-05 


Legutóbbi módosítás: 2015-02-03 21:39

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline