Lillafüredi ÁEV oldal logo
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Évadnyitó vonatozás Mahócára

2015.01.23Csaknem kétszázan utaztak szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. idei első különvonatán a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mahócai vonalán.

Csaknem kétszázan utaztak szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. idei első különvonatán a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mahócai vonalán. Az előzetes jelentkezések alapján minden hely elkelt, annak ellenére, hogy a tervezett öt helyett hat vasúti személyszállító kocsit biztosított a társaság. A nap folyamán a csanyiki megállótól két kirándulóvonat ment Mahócára, és egy szerelvény fotóvonatként közlekedett innen Ortástetőig. Különlegessége volt a napnak, hogy a hat kocsis szerelvényt a Herman Ottó MK-48-as emlékmozdonnyal továbbították a Dorottya utcai állomástól a Csanyikig, ahol azt átadta a két kisteljesítményű C-50-es mozdonynak. A nemrég felújított vonalszakaszon szebbnél-szebb felvételek készítésére nyílt lehetőség. Az esemény jelentőségét növelte, hogy a közel hétéves szárnyvonali üzemszünet után ez volt az első nyilvános személyvonat Mahócáig. Erre az alkalomra az erdészeti társaság erdei iskolái külön programmal készültek.

A Csanyiki erdei iskolában egyebek mellett kézműves játszóház várta az érdeklődőket, ahol természetes anyagokból ajándék- és dísztárgyakat készíthettek. A „Nagyszüleink konyhájában” játékos vetélkedőn vehettek részt, és különféle állatokat is megismerhették. A fónagysági Bagoly-Vár erdei iskolában pedig Molnár Viktor, az erdei vasút vonatvezetőjének természetfotóiban gyönyörködhettek kicsik és nagyok.

Miskolc, 2015. január 22.

Legutóbbi módosítás: 2015-01-23 21:11

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV