kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Nosztalgia tehervonatok közlekedtek a LÁEV vonalán

2014.11.01 (Északerdő Zrt.)Fotós nosztalgia vegyes-, és tehervonatok közlekedtek az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút garadnai fővonalán.


Fotó: Északerdő Zrt.

A svájci, német, osztrák és cseh vasútbarátokból álló csoport kelet-európai, elsősorban kisvasutakat üzemeltető vonalakat érintő útja során látogattak el Miskolcra. A vendégek kérése az volt, hogy egy, a kisvasút hőskorát idéző fával rakott szerelvényt állítson ki a LÁEV. Rendszeres teherforgalom híján ez különleges feladat elé állította a kisvasút munkatársait, de a szükséges járművek szerencsére még ma is rendelkezésre állnak, így kitűnően meg tudtak felelni az elvárásoknak. A résztvevőknek mind hegy-, mind völgymenetben a vonal legszebb pontjain nyílt lehetőségük a különleges szerelvények megörökítésére. A ritkán használt, muzeális korú kocsik látványa ugyanakkor a miskolciak körében is nagy feltűnést keltett.

Legutóbbi módosítás: 2014-11-01 11:39

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV