Lillafüredi ÁEV oldal logo
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Szombattól közlekedik a LÁEV Herman Ottó mozdonya

2014.10.15 (Karap Krisztián)A hétvégén üzembe állt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának Herman Ottó mozdonya


(2014.10.07.)

Az MK-48 típusú kisvasúti dízelmozdony vontatta menetrend szerinti vonat szombaton, 9 órakor indult Miskolcról, a Dorottya úti állomásról. Azt követően pedig rendszeresen közlekedik Garadnáig, és vissza. A zoológiával, néprajzkutatással, régészettel és számtalan egyéb tudományággal foglalkozó Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor szorosan kötődött Miskolc térségéhez, az erdei vasút környezetéhez a Garadna- és Szinva patakok völgyéhez.

Halálának századik évfordulója és a Herman Ottó emlékév alkalmából az ÉSZAKERDŐ Zrt. rendhagyó módon, egy mozdony felmatricázásával kívánt tisztelegni a tudós életműve előtt. A mozdonyon megjelenő motívum tervezésére pályázatot hirdettünk. A felhívásra tizennégy alkotó tizenkilenc pályaművet nyújtott be, a zsűri végül Pintér Roland munkáját választotta. Magyarországon eddig csak a nagyvasúton találkozhattunk matricázott mozdonyokkal. A hazai gyártású MK-48 dízelmozdonyunk most ráadásul visszakapta eredeti zöld színét is. Érdekesség, hogy ez az egyetlen ebből a típusból, ami erdőgazdasági megrendelésre készült Győrben.

>>A nyertes pályamű itt tekinthető meg<<

>>A többi, beérkezett pályamű itt tekinthető meg<<

Legutóbbi módosítás: 2014-10-15 19:00

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonkettő meg negyvenegy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV