kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Őszi menetrend a kisvasutakon

2014.09.24 (Halász Zsolt dr.)Az ősz megérkeztével számos kisvasúton csökken az utasok, a kirándulók száma, ezért a menetrendi kínálat is csökken az év ezen szakában. Szeptember végével számos kisvasúton változik ezért a menetrend, de a hónap utolsó hétvégéjét érdemes kihasználni egy kellemes, kisvasutazással egybekötött kirándulásra.

Lassi megállóhelyre érkezett a 490,2003 pályaszámú „Rezét” gőzös személyvonati szerelvénnyel

Lassi megállóhelyre érkezett a 490,2003 pályaszámú „Rezét” gőzös személyvonati szerelvénnyel
Fotó: Barabás Tibor (2001.02.14.)

Csömödéren, az elmúlt hetek nagy esőzései okozta károkat eddig részben sikerült helyreállítani. A vonatok Lenti és Csömödér között már közlekednek, az utolsó menetrend szerinti üzemnap e vonalon szeptember 27. szombat. Csömödér és Kistolmács között még folynak a helyreállítási munkálatok, így ezen a vonalon sajnos már csak jövőre less lehetőségünk utazni.

Almamelléken már elkészültek a vonal helyreállításával, így ott szeptember 27-től újraindul a közlekedés hétvégén a munkaszüneti napokon.

Debrecenben október 1-től már csak hétvégén közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei.

Gemencen a téli menetrend szeptember 29-én lép életbe, amely napi egy vonatpárt jelent Pörböly és Gyöngyösoldal között. Előtte azonban a hétvége mindkét napján még gőzmozdonyos nosztalgiavonattal is utazhatunk a Gemenci-erdőben.

Nagycenken az idei utolsó menetrend szerinti vonat szeptember 28-án, vasárnap közlekedik.

A nem említett kisvasutak menetrendje mostanában nem módosul, következő nagyobb menetrend változás október végén esedékes.

Legutóbbi módosítás: 2014-09-24 13:37

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenkilenc meg tizenöt?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV