Kisvasutak Baráti Köre Egyesület
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
KBK
Egyesületi élet
Vezetőség
Támogatók
Szakmai lap
Dokumentumtár
Elérhetőségünk
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasúti emlékhely avatása Süttőn

2014.05.17 (Karap Krisztián)Süttő Község Önkormányzata, a süttői Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet, a Budapesti Erdőgazdasági Zrt. és a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület (KBK) május 17-én időutazásra hívja a község, a Gerecse és a kisvasutak történelme iránt érdeklődőket.


(2014.05.15.)

A program 9:30-kor kezdődik a Süttőn átvezető 10-es út melletti Hársfa-parkban kialakított Kisvasút-történeti Emlékhely átadásával. Az emlékhelyen fényképes tabló és kiállított járművek idézik fel az 1918 és 1971 között működött süttői erdei vasút történetét. Az emlékhelyet a Dr. Sághy Antal Egylet alakí-totta ki a Község Önkormányzata támogatásával, pályázati források felhasználásával. A kiállított járművek – egy kéttengelyes rönkszállító (rakoncás) és egy négytengelyes kő-szállító kocsi – archív fotók alapján az Egylet szakmai partnere, a KBK, a Kemencei Erdei Múzeumvasút műhelyében készültek, illetve kerültek felújításra. A megnyitó után vezetett emléktúra indul a vasút valamikori nyomvonalán. A süttői erdei vasút történetéről hamarosan hosszabb írással jelentkezünk.

>>További képek ide kattintva érhetők el az emlékhelyről és a kiállított kocsikról<<


Legutóbbi módosítás: 2014.05.17. 06:39

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonnégy meg negyven?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline