kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Pirostojás expressz és új információs iroda

2014.05.05 (Északerdő Zrt.)



A lillafüredi ökoturisztikai központban információs iroda nyílt a miskolci Turisztikai Desztináció Menedzsment és az erdészeti társaság közös szervezésében.

A visszaúton több fotómegállás is volt.

A visszaúton több fotómegállás is volt.
Fotó: Tatai András (2012.10.20.)

Két fontos esemény is történt húsvét szombatján az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél. Az ökoturisztikai központban nyílt információs ponton túralehetőségekről, és turisztikai célpontokról kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. Október végéig a hét minden napján működik az iroda, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrendjéhez igazodva.

Ugyanezen a napon közlekedett első alkalommal a Pirostojás Expressz is, aminek több mint 130 utasa volt. Öt személyszállító kocsi telt meg a családokkal, ezért egy nagy teljesítményű mozdony húzta fel a szerelvényt a mahócai szárnyvonalon, Ortástető állomásig – ismertette Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója. Ortástetőn Erdész Nyuszi és Erdőtündér meglepetéssel, például házi süteménnyel várta az utazókat. Akkora sikerük volt, hogy szinte mindenki közös fotót is készített velük. Ezt követően a program a Csanyiki Erdészeti Erdei iskolában folytatódott, ahol különféle foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők. Örömmel tapasztaltuk, hogy ezekbe nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is bekapcsolódtak.

Nagy sikere volt a Nagyszüleink konyhája programunknak, és a legkisebbek szívesen ismerkedtek az itt élő háziállatokkal is. Igazi húsvéti hangulatú, sikeres rendezvényen vagyunk túl, amin a tíz hónapos csecsemőktől a nagymamákig minden korosztály képviseltette magát.

Legutóbbi módosítás: 2014.05.05. 12:35

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harmincegy meg harmincöt?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline