kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Megújul a karapancsai történelmi díszkert

2014.04.12 (Beszédírók Kft.)Újjászületik a Karapancsa Kastély és Major történelmi díszkertje. A tavaszi jó idő beálltával folytatódnak a kastélypark rekonstrukciójának kertépítészeti munkálatai. A Habsburg főhercegi birtok kerttörténeti jelentőségű részeinek felújítását EU-s pályázat segítségével finanszírozza a Gemenc Zrt.


(2014.04.07.)

Anton Umlauf császári főkertész által 1907-1908 táján készített korabeli tervrajz alapján újítja fel a Gemenc Zrt. a Karapancsa Kastély és Major történelmi jelentőségű kastélykertjét.

A kivitelezés során – többek között - megtörténik a Nagykastély környékének rekonstrukciója, a Kiskastély és az egykori cselédlak környékének, a kastélypark fogadóterének, valamint a terítékhely környékének kialakítása. Újjáalakul a majorsági terület és létrehoznak egy gyümölcsfa fajtabemutató kertrészt is. Helyreállítják a vadgesztenye állét és az egykori filagóriát, valamint az eredeti látványkapcsolatokat és a nagyrétet.

A kastélypark értékes madárfaunával rendelkezik, ezért a park területén összesen 50 db madár- és denevér-odú és helyeznek majd ki.

A kivitelezés finanszírozását az Új Széchenyi Terv KEOP 3.1.2/2F/09-11 számú „Élőhelyvédelem- és helyreállítás, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése” című projektje biztosítja.


Legutóbbi módosítás: 2014.04.12. 16:51

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tizenöt meg tizenhat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV