Csömödéri Erdei Vasút
Csömödér
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Látnivalók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Zakatoló Erdei IskolaA Zakatoló Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit Csömödérben, melynek létrehozásáért 2015 szeptemberében Magyar Termék Nagydíjat kapott a Zalaerdő Zrt. Az újszerűségével hódító erdei iskolai szolgáltatás hamar elnyerte az oktatási szakemberek, pedagógusok tetszését, s az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a gyerekeknek is tetszik.

A Zakatoló Erdei Iskola szerelvénye

A Zakatoló Erdei Iskola szerelvénye
Fotó: Novák János (Zalaerdő Zrt.) (2015.)

Különlegessége az oktatás bázisát nyújtó oktatókocsi, melyet mozdony húz a Lenti és Kistolmács között 32 kilométer hosszan kanyargó vasúti pályán, lehetővé téve, hogy a különböző adottságú helyeken kijelölt megállóknál a gyerekek tanulmányozhassák az erdők, rétek és vizek élővilágát. A kocsiban megtalálhatóak a megfigyeléshez és a vizsgálatokhoz szükséges hagyományos felszerelések, és a napjainkban az oktatást segítő, a gyerekek figyelmét felkeltő digitális eszközök is.

A fél- vagy egész napos programok során erdész szakemberek vezetése mellett tanulmányozhatják a résztvevők az erdők varázslatos világát. A Zakatoló Erdei Iskola célja a környezettudatos gondolkodás kialakítása, a természetismereti tudás bővítése, miközben a tanulók saját tapasztalásaik útján szereznek maradandó élményeket.

Egyéni igényekhez igazodva több napos program is kérhető. Szállás a csömödéri erdei vasút megállója mellett található turistaházban kérhető.

Legutóbbi módosítás: 2014.04.01. 21:22

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonöt meg tizenhat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline