Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

XI. Diósgyőri Mikulásvonat 2013. november 28. – december 18.

2013.11.22



A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2013-ban immáron 11. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2013. november 28. (csütörtök) és december 18. (szerda) között szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A Mikulásvonat Papírgyár közelében

A Mikulásvonat Papírgyár közelében
Fotó: Chikán Gábor (2007.12.01.)

A „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványt 2002. november 25-én Miskolc - Diósgyőrben élő magánszemélyek hozták létre elsődlegesen az alapítvány nevében megjelölt fő célkitűzés érdekében. Az alapítvány az elmúlt években hűen és eredményesen szolgálta létrejöttének céljait, majd a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetőjével, az Északerdő Zrt-vel összefogva, Diósgyőr, Miskolc és Borsod - Abaúj - Zemplén Megye határain messze túlmutatva, életre hívta a Mikulásvonatot, amely 2013-ban is, immáron tizenegyedik alkalommal várja szeretettel a gyermekeket.

A Diósgyőri Mikulásvonat programja

A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.

A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

A Mikulás birodalmában a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Apraja falva törpös népével, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fiónával, Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral is. 

Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

Mikulásvonat a számok tükrében

A Mikulásvonat programján az elmúlt 10 évben összesen 131.806 fő vett részt, melyből 92.962 fő volt a gyermek.

Az Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselőinek összefogásával 45.821 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 6.531 valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 57 mesehőssel találkoztak, segítették őket ügyes-bajos problémájuk megoldásában.

Járat és jegyinformációk

Az érdeklődés óriási, az október 15-én indított nagycsoportos foglalások során már több mint 2500 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain.

A rendezvény minden napján (hétvégén is!) 2013. november 28 – december 18. között, a vonatok az alábbi időpontokban indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre (aláhúzva az indulási, dőlt betűvel a visszaérkezés időpontjai):

 

 

9:00 - 11:15

11:30 - 13:45

14:00 - 16:15

16:3018:45

November 28.

Csütörtök

----------

----------

igen

igen

November 29.

Péntek

----------

----------

igen

igen

November 30.

Szombat

igen

igen

igen

igen

December 01.

Vasárnap

igen

igen

igen

igen

December 02.

Hétfő

----------

---------

igen

igen

December 03.

Kedd

----------

igen

igen

igen

December 04.

Szerda

igen

igen

igen

igen

December 05.

Csütörtök

igen

igen

igen

igen

December 06.

Péntek

igen

igen

igen

igen

December 07.

Szombat

igen

igen

igen

igen

December 08.

Vasárnap

igen

igen

igen

igen

December 09.

Hétfő

----------

igen

igen

igen

December 10.

Kedd

----------

igen

igen

igen

December 11.

Szerda

----------

igen

igen

igen

December 12.

Csütörtök

----------

igen

igen

igen

December 13.

Péntek

----------

igen

igen

igen

December 14.

Szombat

igen

igen

igen

igen

December 15.

Vasárnap

igen

igen

igen

igen

December 16.

Hétfő

----------

----------

igen

igen

December 17.

Kedd

----------

----------

igen

igen

December 18.

Szerda

----------

----------

igen

igen

Minden vonat 4, egyenként 54 ülő- és 6 állóhelyes, továbbá 1 db 30 ülőhelyes és 1 db 14 ülőhelyes, zárt és fűtött kocsival rendelkezik.

20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítunk, melyet a 30/603-70-21-es, illetve a 30/604-7758-as telefonszámokon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-jén online és november 4-én a Dorottya utcai jegyirodánkban (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdjük el a megmaradt jegyeket értékesíteni. Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni!

A Miskolc-kiliáni (Dorottya utcai) jegyiroda nyitva tartása:

November 4-től november 27-ig:

  • Hétfő – Péntek: 15:00 – 18:00
  • Szombat: 10:00 – 15:00
  • Vasárnap: zárva

November 28-tól december 18-ig:

  • Minden nap: 9:00 – 17:00

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik részére egyaránt Br. 1.800 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: Br. 700 Ft/db.

Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonatot (kisebb létszám esetén különkocsit) tudunk biztosítani.

Értelmi- és testi fogyatékosok a Mikulásvonaton

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnénk biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítására alkalmas.

Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu

Legutóbbi módosítás: 2013.11.22. 22:57

Hozzászólások

Dobák István (2014-02-20 15:01:31)

Tisztelt Hölgyem / Uram,

A 2014-es Mikulásvonatra mikor lehet legkorábban jegyet foglalni?

Online foglalás lehetséges-e úgy, hogy papírjegyeket a tervezett utazás napján lehessen átvenni (ne kelljen kétszer Miskolcra utazni) ?

Köszönöm,
üdv: Dobák István
06 70 339 1000

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonnyolc meg harminckettő?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline