Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasút Napja Kemencén

2013.07.19 (Karap Krisztián)



Július 27-én kerül megrendezésre a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napja, melynek egyik különlegessége, hogy éppen 100 éve épült a csarnavölgyi vonal, ahol ma is közlekednek a vonatok. Az évfordulóhoz kapcsolódóan veteránjármű találkozó és még számos érdekes program várja a Kemencére látogatókat.

Csepel motoros vörös járművek

Csepel motoros vörös járművek
Fotó: Chikán Gábor (2010.08.08.)

Szeretettel meghívjuk a Kemencei Erdei Múzeumvasút július 27-én tartandó Kisvasút Napja rendezvényére, ahol az alábbi programok várják majd:

10:00 - ünnepélyes megnyitó

10:25 - "Rajzolj 100 éves kisvasutat" rajzpályázat eredményhirdetés

10:30 - járműbemutató

10:45 - első vonat indulása Kemence állomásról

11:00 - Kobzos gyermektáncház

12:00 - Ipoly-menti népdalok

12:40 - Nőticsi Néptáncsoport műsora

13:30 - fakitermelő bemutató

21:00 - éjszakai vonat

Egész napos kísérőrendezvények Kemence állomáson:

  • kisvasúti és erdészeti járműbemutató
  • kovácsbemutató a régi kovácsműhelyben
  • játszóház és kézműves foglalkozások
  • arcfestés
  • helyi termékek vására (sajt, lekvár...)
  • vezetett túra a kisvasút egykori nyomvonalán
  • Turista Magazin stand

A kisvasút végállomása melletti fatelepen kapcsolódó rendezvény: a magyar veterán járművek bemutatója lesz megtekinthető, ahol számos Csepel teherautó, Ikarus busz és Dutra traktor várja majd az érdeklődőket. Erre a rendezvényre külön belépődíjat kell váltani, melynek mértéke felnőtteknek 1500 Ft, gyermekeknek 500 Ft lesz.

Egész napos kísérőrendezvény Kőrózsa megállóhelynél:

  • modellvasút bemutató a Kőrózsa panzió teraszán

A kisvasút feketevölgyi végállomásától nem messze, Feketekútnál pedig egész nap kipróbálható lesz a lóvontatású személykocsi, mely a kisvasút első 30 évének jellegzetes közlekedési formáját mutatja be.

Kemence állomásról 10:45-től 45 percenként indulnak majd a vonatok Feketevölgy végállomásig. Ezekre a vonatokra helyjegyet adunk a menetjegy mellé érkezési sorrendben.

A kisvasúti naphoz kapcsolódva éjszakai különvonatot indítunk este 9-kor Kemence állomásról, mely nagyjából 2 óra múlva ér vissza ide. Az éjszakai különvonatra előzetes regisztráció szükséges a férőhelyek korlátozott száma (kb. 50 fő) végett, ezt július 27-én estig lehet megtenni a 06-20-586-5242-es telefonszámon.

A kisvasút végállomásán étkezési lehetőséget nem tudunk biztosítani, étkezni a falu központjában található pizzériában, a Csarna Sörözőben (kenyérlángos déltől) vagy a kisvasút vonala melletti Kőrózsa, illetve Feketevölgy panziókban lehet majd. Üdítőt, kávét, fagylaltot a végállomás melletti Gabó fagyizóban fogyaszthatnak reggeltől kb. este 8-ig. A telep területén árnyékos helyeken lévő padokon és asztalokon szendvics és üdítő fogyasztására a lehetőség biztosított.

A rendezvény megközleíthető Szob felől a 8:15-kor vagy a 9:15-kor induló Volánbuszjáratokkal vagy személygépkocsival a 2A gyorsforgalmi, illetve a 2-es főúton Parassapuszta érintésével. Esztergom, Dorog irányából a Mária Valéria hidat ajánljuk, eme híd és a letkési határátkelő igénybevételével jelentős idő spórolható meg a nyugati országrész felől érkezőknek.

A veterántalálkozóhaz kapcsolódva a hétvége mindkét napján ingyenes veterán autóbusz indul Budapestről, az Árpád hídi buszpályaudvarról. Erről részletesen >>ide kattintva<< olvashatnak.

A vonatokra reggeltől helyjegyeket biztosítunk majd a menetjegyek mellé, hogy elejét vegyük a félreértéseknek és a peronon kialakuló tömegnek. A helyjegyek egy adott vonatra szólnak mindkét irányban, ezek kiosztása érkezési sorrendben történik.

A kisvasúti napon napközben a normál vasúti díjszabás lesz érvényben, mely az éjszakai vonatra is érvényes.

Az "Előzd meg a kisvasutat!" futóverseny vasárnap, július 28-án kerül megrendezésre az alábbiak szerint:

Legutóbbi módosítás: 2013.07.19. 10:12

Hozzászólások

Kalamusz Tünde (2013-08-31 16:31:27)

Szeretném megkérdezni,hogy gyermekeim közül esetleg nyertek-e a rajzpályázaton? Sajnos,nem tudtunk elutazni a rendezvényre, bár nagyon szerettünk volna, de a nagyobb fiam lebetegedett. Pici koruktól imádják a vonatokat, kisvasutakat. Őze Virág és Őze Csanád

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tíz meg huszonnyolc?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline