kisvasut.hu - kisvasut.hu - Programajánlat

Mányoki Ádám Expressz

2013.05.29 (Hivert Gábor)



Ismerje meg június 22-én a Dunakanyar két legszebb települését, valamint az őket összekötő Királyréti Erdei Vasutat. Az országos rendezvények alkalmából kínálunk egy máskor önállóan nehezen megismételhető programot, közreműködve a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjteménnyel és a szokolyai Viski- Mányoki Emlékszobával.

Mk48-as Kismaroson az új felvételi épületnél

Mk48-as Kismaroson az új felvételi épületnél
Fotó: Tatai András

A nap folyamán a Mányoki Expressz kocsi áll majd Királyrét állomás csonkavágányán, amelyben 12:30 és 16:30 között ideiglenes kiállítást tekinthetnek meg a kisvasúthoz kötődő régi tárgyakból, képeslapokból, egyenruhákból. A kiállítás látogatása díjtalan.

Mindezek mellett vezetés mellett másik két kiállítást is díjmentesen megtekinthetnek az érdeklődők a Mányoki Ádám Expressz program keretében.

A nap programja:

  • 10:00 A Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény megtekintése Átsétálunk a kisvasút végállomásától a Kossuth utcában található gyűjteményhez, ahol Dr. Dabóczi Ákos múzeumvezető kalauzol végig a tárlaton. Kismaros 300 éves multra tekint vissza, német eredetű település, a múzeumban megismerhetjük a település vallási, mezőgazdasági és mindennapi életét (részletek a múzeumról: www.kismarosifalumuzeum.hu).
  • 11:00 Utazás menetrendszerinti kisvonattal Szokolya-Mányokira
  • 11:15 a Viski-Mányoki Emlékszoba megtekintése, Szokolya, Fő utca 83. szám alatt. Az ezeréves múltra visszatekintő Szokolya település neves szülötte Mányoki Ádám, Rákóczi Ferenc híres udvari festője, valamint Viski János világhírű állatfestő. A település őrzi Viski János néhány eredeti képét és relikviáit, a kiállításon a látogatók ezeket tekinthetik meg vezetéssel.
  • 12:15 Utazás menetrendszerinti kisvonattal Királyrétre
  • 12:30 a Mányoki Expresz megtekintése vezetéssel (további nyitvatartása: 12:30 -16:30)
  • 13:00 Egykori kisvasúti sínek nyomán: séta az egykori vasfazékvölgyi fővonal mentén.

A programokon külön-külön is részt lehet venni, de akik egyben szeretnék megtekinteni a két programot, azoknak az utazás megszakítása Szokolyán engedélyezett természetesen a 11:00 órás vonat igénybevételes esetén.

A kedvezmény mind az egyúti, mind a menettérti jegyekre is vonatkozik.

A múzeumokba belépődíj nincs, a kisvonatra a normál díjszabás lesz érvényben a fenti engedménnyel.


Legutóbbi módosítás: 2013.05.29. 22:06

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harminckilenc meg harminckilenc?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline