Kemencei Erdei Múzeumvasút oldal logo
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Veterántalálkozó Kemencén a Kisvasút napján

2013.03.08 (Karap Krisztián) 

A 2013. évi kisvasúti napon ismét veterán járműtalálkozót szervezünk a kemencei fatelepen, melyre minden veterán teherautó, traktor, motor és busz iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

Csepel motoros vörös járművek

Csepel motoros vörös járművek
Fotó: Chikán Gábor (2010.08.08.)

A Kisvasutak Baráti Köre egyesület (KBK) a Kemencei Erdei Múzeum Vasút 100. születésnapja alkalmából Magyar Veterán jármű találkozót rendez a Börzsönyben Kemencén, 2013. július 27-28-án.

A kiállításon egyszerre lesz látható a magyar járműgyártás összes még fellelhető különböző típusszámú, karosszériájú és motorú, 1-2 üzemképes restaurált darabja. A Csepelekkel, Dutrákkal, Hoffherekkel, Ikaruszokkal, Pannóniákkal, Rábákkal és a stabil motorokkal együtt megtekinthetőek lesznek a szintén Csepel motorokkal szerelt muzeális keskenynyomközű kisvasúti mozdonyok is.

Kihagyhatatlan lehetőség különleges fotók és videók készítéséhez, mert a legközelebbi ilyen találkozó Kemencén 2113 júliusában lesz a 200. évfordulón!

A Veterán járművek egy kerítéssel zárt és őrzött telephelyen kerülnek bemutatásra -ezért a résztvevők létszáma sajnos korlátozott- de, ha bárki tulajdonában vagy ismerősénél van különleges bemutatásra érdemes magyar gyártmányú jármű, ill. bármilyen adománnyal hozzájárulna a rendezvény színvonalának emeléséhez, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Gazdag András szervezővel, a 06-20-439-1865-ös telefonszámon!

A járművek személyzetének (max. 2fő) szállást és „teljes ellátást” biztosítunk. A kisvasútról és a szálláslehetőségekről a www.kisvasut.hu/kemence honlapon találnak bővebb információt!

A rendezvényre a Volánbusz Zrt. díjementes nosztalgiajáratot indít mindkét nap az Árpád hídi buszvégállomásról, bővebb információk és jelentkezés itt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Legutóbbi módosítás: 2013.03.08. 08:55

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tizenkettő meg negyvenegy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV