Felsőtárkányi Erdei Vasút
Felsőtárkány
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Látnivalók
Hálózattérkép
Elérhetőség
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Megújul a Felsőtárkányi Erdei Vasút

2021.01.01 (Hatvani Attila)



A most következő, kormányzati támogatással megvalósuló felújítás idén kezdődik és valószínűleg jövőre fejeződik be. A rossz hír, hogy idén sajnos nem zötyöghetünk vele a Stimecz-házhoz.

Felsőtárkány C-04-406 és FAEV AN-4

Felsőtárkány C-04-406 és FAEV AN-4
(2015.07.23.)

A felújítás hosszabb időt vesz igénybe, ezért a kirándulóknak és túrázóknak idén sajnos le kell mondaniuk a felsőtárkányi kisvonat élményéről. Emellett viszont csupa jó hírrel szolgált érdeklődésünkre az üzemeltető Egererdő Zrt. kommunikációs munkatársa.

írta az egerhirek.hu weboldal

A cikkből kiderült az is hogy új végállomást kap a kisvasút a tónál a kényelmesebb és biztonságosabb utascsere miatt. Az is hírül adták, hogy nem csak a végállomás hanem az egész vonal kap egy komolyabb felújítást, ami a ágyazat és a talpfák megújítását tartalmazza, de hogy pontosan milyen megújulást kap a pálya azt még nem tudhatjuk biztosra, de biztos szép és jó lesz.

A járművek is megújulnak

A felújítás végére tényleg elmondhatjuk, hogy egy teljesen új vasutat vehetnek majd birtokba az utasok, mivel a 4 nyitott és a 2 zárt kocsi mellett két C50-es mozdony is megújul, de nem is akárhogyan. A fejlesztési elképzelések szerint megszületne az első két hibrid hajtású C50-es mozdony, ami igazi újdonságnak számítana. Igaz, hogy vannak már Lillafüreden és Szilvásváradom hibrid Mk48-as mozdonyok, de ha a tervek szerint mennek a dolgok akkor a C50-es mozdonyoknál is elterjedhet ez a hajtási rendszer. 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2013.01.24. 09:16

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline