Kemencei Erdei Múzeumvasút
Látnivalók, programok
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Utazz és tanulj! Új oktatási programok a Kemencei Erdei MúzeumvasútonA Domszky Pál Erdei Iskola új, élményekkel teli és érdekes programokkal várja a Kemencei Erdei Múzeumvasútra érkező diákcsoportokat, hogy a vasút több legyen, mint utazás!


Hogyan kerül a vasút az erdőbe?

Vasút az erdőben című foglalkozásunk célja bemutatni a múlt század elején létesített erdei vasút erdőgazdálkodásban és ipartörténetben betöltött jelentőségét. Időutazásra invitáljuk a gyermekeket, hogy értelmezzük a vasút szerepét térben és időben. Segítségünkre a vasútmúzeum kiállításai, a szabadtéri járműpark, az utazás ténye, a megannyi, kézbe adott archív fénykép és egy, a közel 100 éves Csarna-völgyi pályaszakaszon tett látogatás lesznek. A vasút történetén kívül természetesen az erdőgazdálkodás alapfogalmaival is megismerkedünk.

A program díja: 1350 Ft/fő, mely tartalmazza a kedvezményes múzeumi belépőjegy, a menettérti útra szóló kedvezményes menetjegy és a szakmai vezetés díját. (Megj.: Különvonat igénylése esetén a fenti ár 22 főtől érvényes!)Vasverő a vasúton – kovácsmesterség-bemutató

"Egy kovács - nem kovács,
Két kovács - fél kovács,
Három kovács egy kovács!" (Vassurány, 1925.)

A felújított kemencei végállomáson található kovácsműhely élő múzeumi helyszínné változik, amint tüzet szítunk és beindítjuk a fújtatót. A gyerekek feladata inasnak állni, kézbe venni a tűzi fogókat és kalapácsokat, hogy aztán kovácsmesterünk útmutatásai segítségével együtt formálják az izzó vasat.

A program díja: 1150 Ft/fő, mely tartalmazza a kedvezményes múzeumi belépőjegy és a kézműves bemutató valamint foglalkozás díját. Minimális létszám: 18 fő.Ismerjük meg együtt a páratlan szépségű Csarna-völgyet!  

Vezetett túránk a múzeumvasút Feketevölgyi végállomásától indul, s célja a páratlan szépségű Csarna-völgy természeti és kultúrtörténeti értékeinek felfedezése. Kalandos erdei sétánk során megismerjük a völgyet körülölelő erdők és a lábunk alatt kanyargó Csarna-patak élővilágát, valamint az erdei melléktermékek korabeli jelentőségét a szénégetés és hamuzsírfőzés példáin keresztül. A túra hosszát és útvonalát a csoport életkori sajátosságaihoz alakítjuk. Tippünk: jó, ha egy-egy résztvevő hátizsákjában ott rejtőzik majd egy-egy pár gumicsizma…

A program díja: 500 Ft/fő, 20 főtől 10000 Ft/csoport. Minimális létszám: 15 fő. Max. 30 fő/csoportA feltüntetett árak az Áfa-t tartalmazzák. Bejelentkezés: legalább 2 héttel a tervezett látogatás időpontja előtt!

Jelentkezés és bővebb információ:

Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet
Domszky Pál Erdei Iskola

2638 Kemence, Fő út 274.
Tel.: +36-27-365-161, +36-20-237-6450

erdeiiskola.ipolyerdo.hu
www.ipolyerdo.hu

Erdőben otthon vagyunk

Legutóbbi módosítás: 2012.04.03. 23:26

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline