kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Helyreállították az elmosott pályát Miskolcon

2010.10.28 (Karap Krisztián)



Mint korábban beszámoltunk róla, április 15-én megcsúszott a töltés a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Papírgyár állomás elõtti szakaszán több hónapra elvágva ezzel egymástól Miskolcot és a kisvasutat.

Helyreállították a pályát

Helyreállították a pályát
Fotó: Kaló Tamás (2010.10.26.)

A kisvasút szakemberei április 27-én döntöttek úgy, hogy néhány jármûvet közúton a felsõ szakaszra szállítanak, hogy fennmaradjon a menetrendszerinti közlekedés Papírgyár és Garadna között.

A kisvasutat a nyár folyamán újabb csapások érték árvíz formájában, a szerelvények végállomásai hétrõl-hétre változtak az elmosott és felújított pályaszakaszok függvényében. A természeti károk ellenére tavasszal megkezdõdött a kisvasút Lillafüred megállóhelyének teljes felújítása, valamint a Bobo Kft-nél nekikezdtek az egyik Mk48-as teljes átépítésének.

2010 õszét írjuk, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút talán története legmozgalmasabb évét tudhatja maga mögött, de úgy néz ki, hogy a sok munka gyümölcse lassan beérik: néhány nappal ezelõtt fejezték be a megcsúszott alépítmény helyreállítását Papírgyárnál, így lejöhettek a szigetvasúton szolgálatot teljesítõ jármûvek, de hamarosan átadják a felújított Lillafüred megállót is, valamint természetesen a vasútbarátok kiemelkedõ figyelme által kísért 'remot' Mk48-as is néhány nap múlva bemutatkozik a nagyközönség elõtt.

A vonatok egyelõre még mindig Papírgyártól közlekednek Lillafüred felé, de reméljük pár napon belül már Miskolcról indulhatnak a vonatok...

>>További képek a felújított pályáról<<

Legutóbbi módosítás: 2010.10.28. 21:50

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline