kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Helyreállították az elmosott pályát Miskolcon

2010.10.28 (Karap Krisztián)



Mint korábban beszámoltunk róla, április 15-én megcsúszott a töltés a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Papírgyár állomás elõtti szakaszán több hónapra elvágva ezzel egymástól Miskolcot és a kisvasutat.

Helyreállították a pályát

Helyreállították a pályát
Fotó: Kaló Tamás (2010.10.26.)

A kisvasút szakemberei április 27-én döntöttek úgy, hogy néhány jármûvet közúton a felsõ szakaszra szállítanak, hogy fennmaradjon a menetrendszerinti közlekedés Papírgyár és Garadna között.

A kisvasutat a nyár folyamán újabb csapások érték árvíz formájában, a szerelvények végállomásai hétrõl-hétre változtak az elmosott és felújított pályaszakaszok függvényében. A természeti károk ellenére tavasszal megkezdõdött a kisvasút Lillafüred megállóhelyének teljes felújítása, valamint a Bobo Kft-nél nekikezdtek az egyik Mk48-as teljes átépítésének.

2010 õszét írjuk, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút talán története legmozgalmasabb évét tudhatja maga mögött, de úgy néz ki, hogy a sok munka gyümölcse lassan beérik: néhány nappal ezelõtt fejezték be a megcsúszott alépítmény helyreállítását Papírgyárnál, így lejöhettek a szigetvasúton szolgálatot teljesítõ jármûvek, de hamarosan átadják a felújított Lillafüred megállót is, valamint természetesen a vasútbarátok kiemelkedõ figyelme által kísért 'remot' Mk48-as is néhány nap múlva bemutatkozik a nagyközönség elõtt.

A vonatok egyelõre még mindig Papírgyártól közlekednek Lillafüred felé, de reméljük pár napon belül már Miskolcról indulhatnak a vonatok...

>>További képek a felújított pályáról<<

Legutóbbi módosítás: 2010.10.28. 21:50

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline