kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Felújítás Kemencén és Királyréten

Felújítás Kemencén és Királyréten

Ahogy korábban már olvashattuk, idén megújul a Börzsöny két leglátogatottabb kisvasútja, a Királyréti Erdei Vasút, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasút.

(...)

Lillafüred, mint úttörővasút

Kevéssé ismert, hogy az 1960-as években a Lillafüredi ÁEV-en is elkezdődött az úttörővasúti üzem megszervezése.

(...)

25 éve szűnt meg a Mogyorósi Tanbánya vasútja

Nem volt jelentős vonalhosszú, a járműállomány sem volt különleges de ez volt az utolsó bányavasút a dorogi szénmedencében, sőt annak is a peremén amely a kitermelt szén elszállítására szolgált.

(...)

Programajánlat

Kisvasúti nap Kemencén

Kisvasúti nap Kemencén

20 éves a Kemencei Erdei Múzeumvasút, ezért szeretettel várunk minden tagtársat, hajdani és mostani önkénteseket, támogatókat, vasútbarátokat eme becses napon!

(...)

Dorog: Krónika a Homokvasútról az 1960-1970 évek között

A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület visszaemlékezést szervezett 2019. február 3-án Dorogon a harminc éve megszűnt homokszállító vasútról. A találkozót Molnár Márk elnökségi tag vezette. Az eseményen részt vett Szécsey István a Siemens Mobilty Kft. értékesítési vezetője és Posch Győző Viktor a Homokvasút egyik volt vezetője. A szakmai eszmecserét követően úgy döntöttek, hogy készüljön visszaemlékezés arról az időszakról, amelynek részese volt Posch Győző Viktor. Ez az időszak 1960 és 1970-es évekre vonatkozik.

(...)

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV