kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Viadukt-napok Biatorbágyon szeptember 15-16-án

2007.09.08 (kisvasut.hu)



Szeptember 15-16-án ismét megrendezésre kerülnek a Biatorbágyi Kisvasúti Napok

Szálloda végállomás, bejáró vonattal

Szálloda végállomás, bejáró vonattal
Fotó: Szűcs Zoltán József (2006.09.09.)

A már egy hónapja, az augusztus 20-i városavatási ünnep alkalmából felépített 600 milliméteres repvágányos pályán kerül a rendezvény lebonyolításra. Az üzem 10 órakor kezdődik és sötétedésig tart. Szombaton sötétedés után korlátozott közlekedés lesz.

A járművek: "Bözsi", a téglagyári kuli az 1. sz. kemencei kiskocsival, két motoros hajtány egy pótkocsival és egy a sínszállító kerékpárra építendő új kiskocsival.

A pálya augusztus 20-a óta meg lett hosszabbítva a viadukt épített lábazatára, egészen a bordáslemezekig. Szombaton este közös zenés - táncos ünneplés lesz a Zöld Bakterhez címzett sörsátornál, vasárnap 11 órakor kézihajtányverseny kerül megrendezésre.

A kisvasút bontásának pontos ideje még nem ismert, a 15-e utáni héten várható. A bontási munkákhoz olyan önkéntesek segítségét keressük, akik egy-egy délután tudnának segíteni a pálya bontásában és a sínanyagok elfuvarozásában. Bővebb információ: Bacsinszky Tibor : 06/30/204-7705

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline