kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Eladó kisvasúti teherkocsik

2006.12.14 (kisvasut.hu)



A MÁV Zrt. eladásra kínál fel 38 darab 760 mm nyomtávolságú kisvasúti teherkocsit, melyek jelenleg a nyíregyházi, a kecskeméti és a balatonfenyvesi kisvasúton találhatók. A járművek évek óta használatlanul állnak, felújítva azonban még hasznukat lehetne venni, például nyitott személykocsikként üzemelhetnének tovább. A felhívás szövegéből kitűnik, hogy az értékesítés célja elsősorban az ócskavasként történő eladás. Reméljük, hogy néhány darab vasúti járműként funkcionálva kerülhet új tulajdonoshoz.
Használaton kívüli teherkocsik Nyíregyháza átrakón 2006. október 9-én

Használaton kívüli teherkocsik Nyíregyháza átrakón 2006. október 9-én
Fotó: Fodor Illés (2006.10.09.)

A teherszállítás az 1990-es évek második felében szűnt meg végképp a MÁV Zrt. kisvasútjain. Az erre használt kocsik jelentős részét már korábban értékesítették, a többségük ócskavasként végezte, némelyik azonban más vasutakra kerülve napjainkban is közlekedik. Az állami vasúttársaság most 38 darab teherkocsitól kíván megválni, melyek valószínűleg az utolsó megvásárolható darabok is egyben. Ezek eladása után már csak múzeumokban kiállított és a szakszolgálati célra használt teherkocsik maradnak majd az államvasút tulajdonában. A járművek alkalmasak lehetnek például nyitott személykocsik kialakítására is. A vásárlásra azonban kevés idő maradt: a birtokunkba került dokumentumok szerint a járművek megvételére szánt árajánlatot december18-ig kell eljuttatni bírálásra.

Ajánlatkérés 38 kisvasúti teherkocsira (doc, 87 kB)
Az értékesíteni kívánt kisvasúti járművek adatai (xls, 19 kB)

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline