kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

A Gyermekvasút napja 2015.

2015.03.31 (Halász Zsolt dr.)



2015. április 11-én szombaton kisvasúti nap a Gyermekvasúton. A Gyermekvasút napján különvonatozással, valamint hozzá kapcsolódó, különleges programokkal várják az érdeklődőket!

A LÁEV motorkocsi és a C-50-es vontatta különvonat keresztje

A LÁEV motorkocsi és a C-50-es vontatta különvonat keresztje
Fotó: Csanádi Sándor (2010.04.10.)

Találkozás és megnyitó Széchenyihegy állomáson

A kisvasúti nap délelőttjén körülbelül 10:00 órától térzene várja majd az érkezőket Széchenyihegy állomáson, ahol a Gyermekvasút fúvószenekara fog játszani.

Előreláthatólag 10:30-kor kezdődik az ünnepség, ahol a Közlekedési Közművelődésért Alapítvány és a Gyermekvasút vezetője köszönti a résztvevőket.

Ezután indul a kisvasúti napi különvonat Széchenyihegy állomásról. A vonatban a Gyermekvasút járműparkjának valamennyi jellegzetes kocsitípusa megtalálható lesz.

Programok Szépjuhászné állomáson

Ebben az évben Szépjuhászné állomás és környékének nevezetességeit mutatják be az érdeklődőknek.

Utazás a BKV nosztalgiabuszaival Budakeszire, ahol bemutatják a Himnusz emlékművet és a kiállított 376 sorozatú gőzmozdonyt.

Erdőismereti bemutató a Budai-hegység állat- és növényvilágáról (egyórás séta)

A gyermekvasutasok munkájának bemutatása, látogatás a forgalmi irodában

Ebéd és programok Hűvösvölgyben

A kisvasúti napi különvonat Hűvösvölgy állomásig közlekedik. A végállomáson a résztvevőket ebéddel várják a Gyermekvasutas Otthonépületben. Amíg az ebédre várakoznak, a gyerekek részére kisvasúti foglalkoztatót biztosítunk, ahol például a gyermekjeggyel rendelkezők mozdonymakett összeállítására szolgáló kivágófüzetet kapnak, illetve játékos feladatokon vehetnek részt apró ajándékokért.

Délután 16 óráig látogatható a Gyermekvasút Vontatási telepe: itt a forgalomban éppen részt nem vevő járműveket és az üzemeltetésükhöz szükséges berendezéseket tekinthetik meg.

Szintén várják a résztvevőket a Gyermekvasutas Múzeumban. A kisvasút történetét bemutató kiállítás idén is megújult. A vitrinekben számos újonnan előkerülő korabeli újságcikk, dokumentum és fotó látható. A látogatás élményét pedig interaktív játékokkal és fényképezőparavánnal teszik érdekesebbé.

A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre működő terepasztalokkal, vitrinmodellekkel és vasúti relikviákkal várja a látogatókat kiállítótermében.

Hűvösvölgyből a 61-es villamossal lehet visszajutni a Széll Kálmán térre. Azok a résztvevők, akik autójukat Széchenyihegyen hagyták, valamelyik menetrend szerinti vonattal utazhatnak vissza (külön menetjegy váltásával). A kisvasúti napon az utolsó vonat Hűvösvölgyből 17:05-kor indul.

Jegyvásárlás

A kisvasúti napi különvonatra részvételi jegyet a rendezvény napján, a vonat indulása előtt, csak Széchenyihegy állomáson lehet váltani. A jegyek árusítása 9:45-kor kezdődik. A részvételi jegy felnőtteknek 1800 Ft, a 6-14 éves gyerekeknek 1200 Ft. A hat éven aluli gyerekek számára a részvétel díjmentes, de részükre ebédet biztosító étkezési jegy vásárolható 500 Ft-ért, mely (a 6-14 éves gyerekek jegyéhez hasonlóan) ezen felül egy mozdonymakett összeállítására szolgáló kivágófüzet átvételére is jogosít Hűvösvölgyben.

A részvételi jegy magában foglalja a kisvasúti napi különvonaton való utazást, a kapcsolódó rendezvényeken való részvételt, valamint a Hűvösvölgyben fogyasztható ebédet. (Viszont nem foglalja magában a Széchenyihegyre való esetleges visszautazás lehetőségét.)

További információ a Gyermekvasút honlapján.

Legutóbbi módosítás: 2015-03-31 14:52

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline