kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Mányoki Ádám Expressz

2013.05.29 (Hivert Gábor)



Ismerje meg június 22-én a Dunakanyar két legszebb települését, valamint az őket összekötő Királyréti Erdei Vasutat. Az országos rendezvények alkalmából kínálunk egy máskor önállóan nehezen megismételhető programot, közreműködve a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjteménnyel és a szokolyai Viski- Mányoki Emlékszobával.

Mk48-as Kismaroson az új felvételi épületnél

Mk48-as Kismaroson az új felvételi épületnél
Fotó: Tatai András

A nap folyamán a Mányoki Expressz kocsi áll majd Királyrét állomás csonkavágányán, amelyben 12:30 és 16:30 között ideiglenes kiállítást tekinthetnek meg a kisvasúthoz kötődő régi tárgyakból, képeslapokból, egyenruhákból. A kiállítás látogatása díjtalan.

Mindezek mellett vezetés mellett másik két kiállítást is díjmentesen megtekinthetnek az érdeklődők a Mányoki Ádám Expressz program keretében.

A nap programja:

  • 10:00 A Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény megtekintése Átsétálunk a kisvasút végállomásától a Kossuth utcában található gyűjteményhez, ahol Dr. Dabóczi Ákos múzeumvezető kalauzol végig a tárlaton. Kismaros 300 éves multra tekint vissza, német eredetű település, a múzeumban megismerhetjük a település vallási, mezőgazdasági és mindennapi életét (részletek a múzeumról: www.kismarosifalumuzeum.hu).
  • 11:00 Utazás menetrendszerinti kisvonattal Szokolya-Mányokira
  • 11:15 a Viski-Mányoki Emlékszoba megtekintése, Szokolya, Fő utca 83. szám alatt. Az ezeréves múltra visszatekintő Szokolya település neves szülötte Mányoki Ádám, Rákóczi Ferenc híres udvari festője, valamint Viski János világhírű állatfestő. A település őrzi Viski János néhány eredeti képét és relikviáit, a kiállításon a látogatók ezeket tekinthetik meg vezetéssel.
  • 12:15 Utazás menetrendszerinti kisvonattal Királyrétre
  • 12:30 a Mányoki Expresz megtekintése vezetéssel (további nyitvatartása: 12:30 -16:30)
  • 13:00 Egykori kisvasúti sínek nyomán: séta az egykori vasfazékvölgyi fővonal mentén.

A programokon külön-külön is részt lehet venni, de akik egyben szeretnék megtekinteni a két programot, azoknak az utazás megszakítása Szokolyán engedélyezett természetesen a 11:00 órás vonat igénybevételes esetén.

A kedvezmény mind az egyúti, mind a menettérti jegyekre is vonatkozik.

A múzeumokba belépődíj nincs, a kisvonatra a normál díjszabás lesz érvényben a fenti engedménnyel.


Legutóbbi módosítás: 2013.05.29. 22:06

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonnyolc meg negyvenhárom?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline