kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Nosztalgia tehervonatok közlekedtek a LÁEV vonalán

Nosztalgia tehervonatok közlekedtek a LÁEV vonalán

Fotós nosztalgia vegyes-, és tehervonatok közlekedtek az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút garadnai fővonalán.

(...)

Szezonzárás, téli utazás a kisvasutakon

Szezonzárás, téli utazás a kisvasutakon

Utazott már télen kisvasúton? A téli időszak közeledtével ugyan egyre több kisvasúton állnak be a téli pihenőre a szerelvények a fűtőházba, szerencsére azonban nem mindenhol vezetnek be üzemszünetet a melegebb hónapok távoztával. Az alábbiakban szeretnénk egy rövid összefoglalót adni arról, hogy hol lesz lehetőség kisvonatozni a következő hónapokban.

(...)

Átadták a felújított kilátót a Csóványoson

Átadták a felújított kilátót a Csóványoson

Átadták a Csóványosi kilátót a Börzsöny és Nógrád megye legmagasabb pontján csütörtökön, a 938 méteren álló kilátót az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházásával, az 1978-ban épült geodéziai mérőtorony átalakításával hozták létre.

(...)

Szombattól közlekedik a LÁEV Herman Ottó mozdonya

A hétvégén üzembe állt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának Herman Ottó mozdonya

(...)

Fejlődésben a Mátra vasútja

Ki ne ismerné a gyöngyösi kisvasutat, ami a városból Mátrafüredre, illetve Gyöngyössolymoson át Lajosháza, Szalajkaház irányába viszi az utasokat. A Mátravasút élete az elmúlt években igen nagy változásokon ment át. A kisvasutak működtetése a legtöbb esetben nem nyereséges vállalkozás, így az üzemeltetési veszteséget a fenntartónak kell viselnie. Nincs ez másképp a Mátravasút és fenntartója az EGERERDŐ Zrt. esetében sem. Az elmúlt 10 évben számos próbálkozást láthattunk a veszteségek minimalizálására és a működés hatékonyabbá tételére.

(...)

Átadták a Vándorpontot Gemencen

Ünnepélyes keretek között adták át Baján a Gemenc Vándorpont elnevezésű kerékpáros és ökoturisztikai bázist. Az Európai Unió Dél-Alföldi Operatív Programja által támogatott létesítmény jelentős turisztikai utak csomópontjában valósult meg.

(...)

Megnyílt Gemenc északi kapuja

Átadták a Gemenc Zrt. „A természet ölelésében Baja – Gemenc – Szekszárd, ökoturisztikai fejlesztések az ártéren” című projektjének II. ütemét. Keselyűsön, a Gemenci Állami Erdei Vasút megállója mellett olyan gyalogos, kerékpáros és kisvasúttal utazó turisták számára épült a pihenő- és információs központ, akik Budapest, Szekszárd és a Nyugat-Dunántúl felől érkezve lépnek be a Gemenci erdő területére.

(...)

Tradícionális programok a Zsuzsi Erdei Vasúton 2014-ben

A Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen „szívétől” keletre az Erdőspuszták festői szépségű tájain nyújt páratlan élményt a kedves utasainak.

(...)

Edelény külszíni bányavasútja

Az Edelényi bányászatnak kiterjedt bányabeli, de ugyanakkor külszíni vasútja is volt. A bányabeli vasutak 600 mm nyomtávval, szabvány csillékkel, pályakocsikkal, személykocsikkal rendelkeztek és a legkésőbbi időkben, BM 50 típusú bányamozdonyok vontatták ezeket.

A viszonylag nagy kiterjedésű külszíni bányavasút pedig az Edelényhez képest északnyugatra, nyugatra, majd később délnyugatra létesített bányákból szállította a szenet az edelényi MÁV vasútállomásig. Az utolsó időszakban pedig már nem a vasútállomásra történt a szénszállítás, hanem a IV. aknáról az Edelény-berentei függőkötélpálya szénfeladó állomásáig.

(...)

Programajánlat

Szellemkisvasút pót-előadások!

Szellemkisvasút pót-előadások!

2014. őszén is útnak indulnak Szellemkisvasút járataink, amelynek során szerelvényeink mozgó nézőtérré változva vezetnek végig egy zenés-táncos-rémes de szórakoztató, hús-vér szereplőkkel teli izgalmas kalandon. Az idei Szellemkisvasút során új szereplőkkel és új jelenetekkel találkozhatunk. Bízunk benne, hogy ezúttal is jó szórakozást tudunk biztosítani a bátor látogatóknak az őszi szünet után is. Tekintettel arra, hogy az eddigi meghirdetett időpontokra elkeltek a jegyek, pótelőadások is lesznek. 

(...)

Mikulás Felsőtárkányban

Mikulás Felsőtárkányban

December 3-7. között vár minden gyermeket a Mikulás a Felsőtárkányi Erdei Vasúton!

(...)

Mikulás napi vonatozás Kemencén

Mikulás napi vonatozás Kemencén

December 6-án hagyományainkhoz híven ismét kézmves programok, ingyenes utazási lehetőség és természetesen sok-sok ajándék várja majd a kemencei kisvasútra látogató gyermekeket.

(...)

Hortobágy: Zöld Mikulás

Hortobágy: Zöld Mikulás

2014 december 6-7-én a Hortobágy-halastavi Kisvasút egy rövid időre átalakul Mikulásvonattá, mely segítségével eljuthatunk a Zöld Mikulás házához. Ha kedved van, szeretettel vár a Kisvasút, hogy együtt:

• teljesítsük az útközben ránk váró játékos feladatokat,

- megnézhessük a Mikulásház mesejátékát,

- találkozzunk a Zöld Mikulással, átvehessük a Zöld Csomagot,

- és készítsünk valamit az otthoni karácsonyfára.

(...)

Debrecen: Erdőapó és Luca napja!

Debrecen: Erdőapó és Luca napja!

A Zsuzsi Erdei Vasút nagy nagy szeretettel meghív Téged eme különleges, még soha nem látott eseményre! Jöjj velünk és érezd jól magad a 2014. december 6-7-én megrendezésre kerülő Mikulás napi ünnepségünkre!

(...)

Királyrét: Rénszarvas expressz

Királyrét: Rénszarvas expressz

Idén is várunk mindenkit nagyon sok szeretettel Királyrétre a mára már hagyománnyá vált Rénszarvas Expressz járatokra december 6-án és 7-én!

(...)

Mikulás Mátravasúton

Mikulás Mátravasúton

2014. december 6-án és 7-én vár minden gyermeket a Mikulás a Mátravasúton!

(...)

Mikulás Szilvi gőzössel a Szalajka-völgyben

Mikulás Szilvi gőzössel a Szalajka-völgyben

December 6-án vár minden gyermeket a Mikulás a Szilvásváradi Erdei Vasúton!

(...)

Kaszó: Mikulásjárat

Kaszó: Mikulásjárat

2014. december 6-an a KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút Mikulásjáratra hívja gyerkőcöket és kísérőiket!

(...)

A Mikulás is Gyermekvasúton érkezik!

A Mikulás is Gyermekvasúton érkezik!

2014. december 6-án szombaton és 7-én vasárnap a Mikulás ismét ellátogat a Gyermekvasútra. A Mikulásvonaton a gyerekek és szüleik együtt utazhatnak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.

(...)

XII. Diósgyőri Mikulásvonat 2014. november 27. – december 17.

XII. Diósgyőri Mikulásvonat 2014. november 27. – december 17.

A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2014-ben immáron 12. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2014. november 27. (csütörtök) és december 17. (szerda) között szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

(...)

Erdei Kutakodó kirándulássorozat 9. - Az erdő karácsonya, Erdőismerők avatása

A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat záró rendezvényére hívunk mindenkit.

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV