kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Programok Kemencén 2015-ben

Programok Kemencén 2015-ben

A korábbi éveknek megfelelően a 2015-ös évben is számos programmal várjuk majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig.

(...)

Elhalasztott szezonkezdet a Höllentalbahnon

A hivatalok malmai Ausztriában is lassan őrölnek. Az Alsó-ausztriai Höllentalbahnon (amely a Semmering-hágó közelében Reichenau és Hirschwang között található) is csak késve tud a megkezdődni a menetrend szerinti közlekedés.

(...)

Menetrendváltozás Nagybörzsönyben

Menetrendváltozás Nagybörzsönyben

Június 19-től augusztus 30-ig bővitett, nyári meetrend szerint közlekedik a Nagybörzsönyi Erdei Vasút. A vonatok pénteken is közlekednek (3 vonatpár), szombton és vasárnap pedig az eddigi három helyett négy vontpár áll az utasok rendelkezésre.

Programok az Északerdő Zrt. kisvasútjain 2015-ben

Programok az Északerdő Zrt. kisvasútjain 2015-ben

Összefoglaló táblázat az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasutak 2015-ös programjairól.

(...)

Korlátozott forgalom az Ybbstalbahnon

A pünkösdi hétvégén színes programokkal, kisvasúti nappal megindult az idei szezon az Alsó-ausztriai Ybbstalbahnon. A kisvasút üzemeltetőinek és barátainak örömébe nem kevés üröm is vegyült.

(...)

Újjáépülő kisvasutak

Régen nem volt példa arra, hogy új kisvasúti vonalszakaszok létesüljenek, pontosabban hosszas üzemszünet után épüljenek újjá. Arra pedig évtizedek óta nem volt példa, hogy egyszerre három kisvasúti vonalszakaszon is ilyen munkák kezdődjenek.

(...)

Kisvasutak napjai Magyarországon 2015-ben

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezésére 1995-től rendezik meg a „Kisvasutak napjai“ programsorozatot, melynek célja e páratlan közlekedéstörténeti emlékeink megmentése, bemutatása és népszerűsítése. Az önálló, helyi szervezésű rendezvényeken megismerheti az egyes kisvasutakat, térségük szokásait és hagyományait és egy felejthetetlen utazást tehet az ez alkalomból közlekedő különvonattal, amely többfelé akár gőzvontatású is lehet.
A rendezvény keretén belül megtekintheti a környék nevezetességeit, főbb látnivalóit is.


(...)

Lepsényi Gazdasági Vasút

Feketepuszta Lepsénytől 12 km távolságra délre fekszik. Az egykori Festetics birtokot 1880-ban Lonkay Ármin béreli ki. A lápos, nagyrészt megműveletlen területet lecsapolja, a szállítások megkönnyítésére gazdasági vasutat épít.

(...)

Enyingi Gazdasági Vasút

Gróf Csekonics Endre az Enying környéki birtokain 1923-ban kisvasutat létesít. A Kereskedelemügyi Minisztérium a vasút üzemengedélyét 55893/1924 számon állítja ki. A vonal Enying MÁV állomásról indul, a település gabonaraktárát valamint szeszgyárát érintve halad Páta-pusztáig. Itt elágazó szárnyvonal vezet Kabóka-pusztára. A fővonal Nagykustyán- és Jóremény pusztákat érintve Kiskustyán-pusztán ér véget.

(...)

Programajánlat

Kemence: Kisvasúti nap

Kemence: Kisvasúti nap

Az elmúlt években megszokottak szerint július utolsó szombatján (július 25-én) ismét megrendezzük a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaink közt járműbemutató, szőrös dízel és modellbemutató is megtalálható.

(...)

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

Július 10-én pénteken éjszakai túra az almamlléki kisvaúttal. A túra során lehetőség nyílik a csillagos égbolt, az állatövi jegyek távcsöves megfigyelésére Európa egyik legkisebb fényszennyezettségű területén. Éjszakai szakvezetés csillagász kíséretével.

(...)

Erdei Kutakodó: a múlt erdeiben

A résztvevőkkel egy leendő tanösvény útvonalát járjuk végig az ércbányászok, cser kéreg termelők, faszénégetők, hamuzsírégetők és favágók nyomdokain. Betekintést nyerünk abba, hogyan gazdálkodtunk erdeinkkel az elmúlt 200 évben.

(...)

Különvonat Mahócára - Este kisvonattal a Csillagok után

Különvonat Mahócára - Este kisvonattal a Csillagok után

Július 18-án szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. ismét különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalára.

(...)

Korlátozott forgalom a Feistritztalbahnon

A stájerországi Weiz és Birkfeld között közlekedő Feistritztalbahnon június 5-ig nem tudott megindulni a menetrend szerinti közlekedés. Június 6-ától, kedvezeményes díjszabással, Anger és Birkfeld között közlekednek a szerelvények.

(...)

Felsőtárkány: Fotópályázat

Az EGERERDŐ Zrt. „100 éves kisvasút” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a 2015-ben 100 éves Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút megünneplése, vasúttörténeti emlékek összegyűjtése, valamint a kisvasút és környezetének megismertetése, illetve megőrzése.

(...)

Szabadbattyáni Gazdasági Vasút

1904-ben Batthyány Lajos gróf a Szabadbattyántól délre fekvő birtokain Nagylángig 600 mm-es nyomtávolsággal kisvasutat épít.

(...)

Kisvasúti vonalak Békés Megyében (az 1948 évi területnövelés utáni állapotnak megfelelően)

1. Közforgalmú vonalak
2. Lórévasutak
3. Téglagyári kisvasutak
4. Múzeumi vonalak, emlékhelyek

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV