Csömödéri Erdei Vasút oldal logo
Megközelítés
Csömödér
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Látnivalók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink

English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Megközelítés

2009.04.21A Csömödéri Állami Erdei Vasút viszonylag nagy területet érint, így egyenként vesszük az állomások megközelítési lehetőségét .

Lenti

A kisvasút végállomása a Táncsics Mihály utcában található, a MÁV állomása és a termálfürdő mellett. Vonattal érkezve vissza kell sétálni az állomás előtti útátjáróig, majd jobbra fordulni, és követni a keskeny sínpárt. Autóbusszal érkezve Lenti, vasútállomás bejárati út a legközelebbi megállóhely. Személyautóval Zalaegerszeg felől érkezve át kell hajtani a városon, majd a termálfürdő vagy az erdei kisvasút felé irányító táblákat kell követni. A nagyvasút keresztezése után mintegy négyszáz méterrel jobbra lesz a kisvasút végállomása. Rédics felől érkezve a városba érkezés után el kell hajtani a nagyvasút állomása mellett, és utána kell jobbra fordulni - a termálfürdő ebből az irányból is jelezve lesz.

Lenti, Gyöngyvirág utca

A kisvasút városközponthoz közelebbi megállója. Elsősorban az autóbusszal érkező utasok részére ajánljuk, ugyanis az Ifjúság utcán keresztül könnyen és gyorsan ide lehet érni.

Lentiszombathely-Mumor

A Lentihez tartozó Mumort és Lentiszombathelyet összekötő közút és a kisvasút kereszteződésénél található.

Iklódbördőcei temető

A Lentit és Csömödért összekötő műút mellett található közvetlenül azután, hogy elhagytuk Iklódbördőce települést.

Csömödér

A MÁV vasútállomásának túloldalán található a kisvasút központi telephelye. Vonattal vagy busszal érkezve (a buszok is betérnek a csömödéri vasútállomásra) át kell menni a vasúti vágányokon, és egy kis kapun át juthatunk be a kisvasút végállomására. Autóval érkezve Csömödérről Páka felé kell elhagyni a települést, át kell menni a vasúti átjárón, majd az erdei vasút feliratú táblánál balra (Páka felől érkezve pedig jobbra) kell kanyarodni. Ez az út a kisvasút telephelyére vezet, a vasúti vágányokat keresztezve balra kell fordulni, és száz méter után találjuk meg a parkolót. (Figyelem! A Google térképén jelölt Vasút utca a valóságban nem létezik!)

Páka

Pákán a kisvasút megállója a település központjában, a Béke utcában található, közvetlenül a Páka sportpálya elnevezésű buszmegálló mellett.

Dömefölde

A Pákához tartozó település vasútállomása a település központjában kiágazó földút mellett található, a településtől mintegy kétszáz méterre.

Kányavár

A település Bázakerettye felőli vége előtt, a kisvasút átjárójánál található a település megállóhelye.

Törösznek

A Csömödér és Bázakerettye közötti műútról Kányavár után Pördefölde felé kell letérni. Mintegy négyszáz méter múlva a Szentpéterfölde felé tartó, csak teherszállításra használt mellékvonal sínpárja keresztezi a műutat. A kisvasút töröszneki megállóhelye az útátjáró előtt, a kisvasút fővonalának és mellékvonalának elágazása előtt található.

Kámaházi erdészlak

Kámaházát Bázakerettyéről Lasztonyán át közelíthetjük meg. A műút Lasztonya és Kámaháza között keresztezi a kisvasút vonalát. A vasúti átjárónál található Kámaházi erdészlak megállóhely.

Bánokszentgyörgyi elágazás

A Márkiba vezető fővonal és a Kistolmácsi mellékvonal elágazásánál található megállóhely. Csak földúton közelíthető meg.

Bázakerettye alsó

Bázakerettye központi helyen fekvő vasútállomása a Bázakerettyét Borsfával összekötő főút kereszteződése mellett található. Itt van az autóbuszállomás is, ahonnan Nagykanizsa irányába van viszonylag jó közlekedés.

Bázakerettye felső

A megállóhely a település déli részén, a Gyöngyvirág utca és a kisvasút kereszteződésénél található.

Kistolmács

A kisvasút végállomása a Bázakerettyét Kistolmáccsal összekötő műút mellett található, nem messze a Kistolmácsi-tótól. A közelben autóbuszmegálló is található.

Legutóbbi módosítás: 2009.04.21. 09:05

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV