Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

V. Diósgyőri Mikulásvonat

2007.11.10 (kisvasut.hu)



A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány 2007-ben immáron 5. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasúttal együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonatot. A 2007. május 11-én Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2007. november 26. és december 19-e között napi 4 vonattal, összesen 96 alkalommal szállítjuk a LÁEV Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak.

Képeink a 2007. december 1-én közlekedő vonatokról

Mikulásvonat

Mikulásvonat
Fotó: mikulasvonat.hu (2006.)

A program elsősorban a 4 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.

A Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba (2007-ben Óz a csodák csodája címmel) vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, ahol egy pohár meleg teát is biztosítunk a résztvevőknek. Az egyórás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkapja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. A vonaton természetesen a szülők és kísérők is a gyerekekkel utazhatnak.

A rendezvény lebonyolításához óvodások és általános iskolások díszítik fel a program helyszínéül szolgáló lillafüredi park fáit, a város középiskolásai pedig a Mesebirodalom lakóinak jelmezébe bújva szórakoztatják a kicsiket.

Menetrend

A Mikulásvonat iránt óriási az érdeklődés, e sorok írásáig több, mint 15 ezer jegy elkelt, ezért a tervezetnél is több vonat közlekedik, és 3 nappal hosszabb ideig. 2007. november 26. és december 19. között minden nap 4 járat közlekedik Miskolc és Lillafüred között: a vonatok rendre 9:00, 11:30, 14:00 és 16:30 időpontokban indulnak a kisvasút Miskolc, Dorottya utca végállomásáról.

Jegyértékesítés

A Mikulásvonaton való utazásra és egyúttal a Lillafüreden a Mesejátékban történő részvételre feljogosító jegy 1.400 Ft, amely kizárólag elővételben vásárolható meg, és az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Utazás a Krampuszokkal a Mikulásvonaton, a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon
  • Belépő a lillafüredi Mesebirodalomba, ahol egy interaktív mesejáték részesei lehetnek a gyermekek
  • Egy pohár forró tea

A gyermekek részére egységes Mikuláscsomag vásárolható 450 Ft/db áron, amelyet a Mesebirodalomban a Mikulástól kapnak meg a gyermekek. A csomag mellé meglepetésként egy egyedi díszítésű mézeskalácsot is adunk a gyermekeknek.

Jegyet váltani lehet

  • az interneten keresztül, a www.mikulasvonat.hu/jegyertekesites címen, ahol az egyes vonatok aktuális foglaltsági állapotáról is kaphatnak információt; vagy
  • személyesen a kisvasút Miskolc, Dorottya utca végállomásán, hétköznapokon 15-18 óráig, szombatonként pedig 10-15 óra között.

Értelmi- és testi fogyatékosok a Mikulásvonaton

Idén is lehetőséget lesz azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy a kisvasút is felkészülten várhassa Őket! Lehetőségekhez mérten részükre jelentős kedvezményeket is biztosítók.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el - Miskolc város és az Északerdő Zrt. közös összefogás eredményeként - egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes gyermek szállítására alkalmas.

Mikulásvonat a számok tükrében

  • A rendezvény népszerűségének dinamikus növekedését a résztvevő gyermekek száma mutatja legjobban:

 

2003

3.901 fő

2004

6.991 fő

2005

10.041 fő

2006

14.595 fő

  • A régió különböző településeiről 2004-ben 776, 2005-ben 2.474, 2006-ban pedig már 4.328 gyermek élvezhette az interaktív játékot.
  • A három hét alatt összesen 96 szerelvény indul 4-4, egyenként 54 ülőhelyes kocsival. Reményeink szerint az idei évben a résztvevők száma eléri a 18.000 főt.
  • A Mikulásvonat sikeréről a LÁEV dolgozói, 18 miskolci középiskola, közel 30 miskolci óvoda és általános iskola, több intézmény és gazdálkodó szervezet, valamint számos önkéntes gondoskodik.

Miskolc MJV Közgyűlése 2007-ben is támogatja a Mikulásvonat programsorozatát, amelynek köszönhetően a Diósgyőrért Alapítvány közel 6.500 miskolci gyermeket tud megajándékozni a Mikulásvonaton történő utazással. A város területi önkormányzati képviselői pedig ajándékkal kedveskednek a kicsiknek.

Ebben az évben is számos gazdálkodó szervezet választja hagyományos karácsonyi ünnepségének helyszínéül a Mikulásvonatot. A nagyobb csoportok részére korlátozott számban még tudunk különkocsikat/különvonatot biztosítani.

A sajtó munkatársai, előzetes egyeztetés alapján, ingyenesen utazhatnak a Mikulásvonaton, hogy hitelesen számolhassanak be a Mikulásvonatról és a programokról (utazás előtt telefonon vagy személyesen kérjük mindenképpen keressék fel a Miskolc, Dorottya úti jegyértékesítő ponton tartózkodó kollégáinkat, hogy kiállíthassák Önöknek a névre és helyre szóló tiszteletjegyet).

Támogatás

Amennyiben a Mikulásvonat, mint kezdeményezés elnyerte tetszését, megvalósításában segíteni szeretne, ezt megteheti támogató jegy vásárlásával, jelentősen hozzájárulva, hogy a Mikulásvonatot még több gyermek számára elérhető, feledhetetlen ünneppé tudjuk varázsolni.

A támogatói jegy ára magánszemélyeknek: 5.000.- Ft, cégek részére: 50.000.- Ft

A Diósgyőrért Alapítvány közhasznú szervezet, így a felajánlók az adomány összegének 100%-át leírhatják a vállalkozás társasági adóalapjából.

Bővebb információ

Jegyértékesítés, helyfoglalás

Rakaczki Zoltán: 20/456-00-58
Széplaki János: 70/941-81-60

Minden egyéb esetben

Boda Péter: 30/555-97-37
Kása Tamás: 20/332-86-94

info@mikulasvonat.hu

www.mikulasvonat.hu

Legutóbbi módosítás: 2007.11.17. 12:31

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline