Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasúti nap Kemencén

2007.07.18 (kisvasut.hu)



Július 28-án és 29-én rendezik meg a Kemencei Erdei Múzeumvasút napját, melyen számos színes programmal és sűrű vonatközlekedéssel várják majd az érdeklődőket.

Próbavonat elhagyja a telephelyet. Egy kicsit még állítani kell a motor egyes paraméterein azt hiszem :)

Próbavonat elhagyja a telephelyet. Egy kicsit még állítani kell a motor egyes paraméterein azt hiszem :)
Fotó: Fodor Illés (2005.07.24.)

A program 10.45-kor kezdődik a szokásos járműbemutatóval, majd 11.30-tól a kisvasút szerelvényei folyamatosan közlekedni fognak, ameddig igény van rá. A kisvasút kemencei telephelyén bábszínház, kézműves program és veterán buszos utazási lehetőség várja az érdeklődőket, a kemencei Domszky Pál erdészházban érdekes előadásokkal várják a vendégeket, a Kőrózsa Panzió teraszán pedig az idén is vasútmodell kiállításra kerül majd sor.

A kisvasúti napra az idén is el lehet majd jutni nosztalgia autóbuszokkal: a Vértes Volán Farosa Budapestről a Nyugati pályaudvar melletti autóbusz végállomásról indul 7.30-kor, majd Kemencéről 17.30-kor tér vissza a fővárosba. Erre egy felnőtt menetjegy oda-vissza útra 2500 Ft, egy útra 1500 Ft-ba kerül, míg a 14 éven aluliak ennek a felét fizetik, négy éven aluliak számára pedig ingyenes. A faros reggeli érkezése után az utasokat különvonattal várjuk Kemencén.

Szobról 9.00-kor (a Budapestről 7.55-kor induló zónázó vonathoz csatlakozva) indul egy Ikarus 311-es autóbusz, mely Kemencéről szintén 17.30-kor indul majd vissza Szobra, és a 18.45-ös zónázó vonathoz csatlakozik majd. (Ez a járat csak akkor közlekedik, ha a Faros megtelik a Kemence-Szob útvonalon, egyébként a másik autóbusszal lehet majd Szobig utazni). A Szob-Kemence-Szob menet díja oda-vissza 1200 Ft, egy útra 700 Ft, a 14 éven aluli gyerekek ennek a díjnak a felét fizetik, négy éven aluliak számára pedig ingyenes. Az autóbuszokra jelentkezni Fodor Illésnél lehet a fodorilles@gmail.com címen vagy a 20/447 4791-es telefonszámon.

Vasárnap a 10.30-kor, 12.00-kor, 13.30-kor és 15.00-kor induló vonatok után Kemence és Godóvár állomások között fotóvonatok közlekednek (bányavasúti, erdei vasúti, téglagyári és a nagy kocsikat vontató szerelvény).

Sajnos az idei kisvasúti napon nem tudjuk vonalhosszabbítással megörvendeztetni vendégeinket: bár a kisvasút Pityur-rétje és Feketevölgy közötti szakaszának felújítási munkái már elkészültek, hatósági engedély híján a forgalmat még nem tudjuk itt megindítani. Nem lesz jelen a kisvasúti napon a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület EL-9-es mozdonya sem, amely jelenleg Tokodaltárón dolgozik egy vízkitermelési vágat beüzemelésén.

Vendégeinket az idén is sok szeretettel várjuk!

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline