Almamelléki Erdei Vasút
Megközelítés
Almamellék
Megközelítés
Díjszabás
Menetrend
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Közösségi közlekedéssel



Vonattal

Almamelléket vasúton 1977 óta nem lehet elérni, de környékbeli vasútállomásokról megközelíthető: autóbusszal Szigetvárról, gyalogosan Bükkösdről. 

  • Szigetvárt Budapestről átszállással közelíthetjük meg. A Déli- és Keleti pályaudvarról induló, Pécsre közlekedő vonatokkal menjünk el Szentlőrincig vagy Pécsig, és itt szálljunk át a Szigetvár(–Barcs–Gyékényes–Nagykanizsa) felé közlekedő vonatra, amivel Szigetvárig kell utazni. Itt kell átszállni az autóbuszra.

  • Bükkösdöt szintén a pécsi vonatokkal érhetjük el, ezen a vonalon található a vasútállomása. A gyorsvonatok nem állnak meg itt, ezért vagy Dombóváron, vagy Szentlőrincen személyvonatra kell szállnunk. A faluban leszállva a sárga négyzet turistajelzésen menjünk el Korpádig, majd innen a piros sáv jelzést követve, Ibafa községen keresztül érhetünk Almamellékre (12 kilométer). Ez az útvonal kerékpárral is járható, de saras időben nem javallott.

Autóbusszal

  • Almamelléket Szigetvár felől napi 5 pár autóbuszjárat kapcsolja a külvilághoz. Ezekről a buszokról Almamellék felső megállóban kell leszállni, ami közvetlenül a kisvasút végállomásánál található.

  • Az Almamelléktől négy kilométerre található Szentlászló községig egyszerűbben eljuthatunk, ugyanis ezt a községet érintik a Kaposvár és Szigetvár közt közlekedő járatok. (Értelemszerűen ebben az esetben Kaposvárott is át tudunk szállni autóbuszra a vonatról.) Ezekről vagy a Szentlászló, Ibafai elágazás, vagy pedig Szentlászló, községháza megállóban kell leszállni (itt több járat is megáll). Innen vagy gyalog, vagy stoppal juthatunk be Almamellékre.

Menetrendi információk:

MÁV központi tudakozó

 

(1) 4615400

Volánbusz központi tudakozó

 

(1) 4852100

Szigetvár, autóbuszállomás

 

(73) 312658

Kaposvár, autóbuszállomás

 

(82) 418040

Almamelléki Erdei Vasút

 

(73) 354251, (73) 351200

Elvira – MÁV menetrend a világhálón

 

elvira.mavinformatika.hu

cData – internetes autóbuszmenetrend

 

www.menetrendek.hu

A Volánbusz Rt. honlapja

 

www.volanbusz.hu

Legutóbbi módosítás: 1999-01-01 00:00

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline