Csömödéri Erdei Vasút
Csömödér
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Látnivalók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Zakatoló Erdei Iskola



A Zakatoló Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit Csömödérben, melynek létrehozásáért 2015 szeptemberében Magyar Termék Nagydíjat kapott a Zalaerdő Zrt. Az újszerűségével hódító erdei iskolai szolgáltatás hamar elnyerte az oktatási szakemberek, pedagógusok tetszését, s az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a gyerekeknek is tetszik.

A Zakatoló Erdei Iskola szerelvénye

A Zakatoló Erdei Iskola szerelvénye
Fotó: Novák János (Zalaerdő Zrt.) (2015.)

Különlegessége az oktatás bázisát nyújtó oktatókocsi, melyet mozdony húz a Lenti és Kistolmács között 32 kilométer hosszan kanyargó vasúti pályán, lehetővé téve, hogy a különböző adottságú helyeken kijelölt megállóknál a gyerekek tanulmányozhassák az erdők, rétek és vizek élővilágát. A kocsiban megtalálhatóak a megfigyeléshez és a vizsgálatokhoz szükséges hagyományos felszerelések, és a napjainkban az oktatást segítő, a gyerekek figyelmét felkeltő digitális eszközök is.

A fél- vagy egész napos programok során erdész szakemberek vezetése mellett tanulmányozhatják a résztvevők az erdők varázslatos világát. A Zakatoló Erdei Iskola célja a környezettudatos gondolkodás kialakítása, a természetismereti tudás bővítése, miközben a tanulók saját tapasztalásaik útján szereznek maradandó élményeket.

Egyéni igényekhez igazodva több napos program is kérhető. Szállás a csömödéri erdei vasút megállója mellett található turistaházban kérhető.

Legutóbbi módosítás: 2014.04.01. 21:22

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhárom meg harminchat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline