Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasút Napja Kemencén

2013.07.19 (Karap Krisztián)



Július 27-én kerül megrendezésre a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napja, melynek egyik különlegessége, hogy éppen 100 éve épült a csarnavölgyi vonal, ahol ma is közlekednek a vonatok. Az évfordulóhoz kapcsolódóan veteránjármű találkozó és még számos érdekes program várja a Kemencére látogatókat.

Csepel motoros vörös járművek

Csepel motoros vörös járművek
Fotó: Chikán Gábor (2010.08.08.)

Szeretettel meghívjuk a Kemencei Erdei Múzeumvasút július 27-én tartandó Kisvasút Napja rendezvényére, ahol az alábbi programok várják majd:

10:00 - ünnepélyes megnyitó

10:25 - "Rajzolj 100 éves kisvasutat" rajzpályázat eredményhirdetés

10:30 - járműbemutató

10:45 - első vonat indulása Kemence állomásról

11:00 - Kobzos gyermektáncház

12:00 - Ipoly-menti népdalok

12:40 - Nőticsi Néptáncsoport műsora

13:30 - fakitermelő bemutató

21:00 - éjszakai vonat

Egész napos kísérőrendezvények Kemence állomáson:

  • kisvasúti és erdészeti járműbemutató
  • kovácsbemutató a régi kovácsműhelyben
  • játszóház és kézműves foglalkozások
  • arcfestés
  • helyi termékek vására (sajt, lekvár...)
  • vezetett túra a kisvasút egykori nyomvonalán
  • Turista Magazin stand

A kisvasút végállomása melletti fatelepen kapcsolódó rendezvény: a magyar veterán járművek bemutatója lesz megtekinthető, ahol számos Csepel teherautó, Ikarus busz és Dutra traktor várja majd az érdeklődőket. Erre a rendezvényre külön belépődíjat kell váltani, melynek mértéke felnőtteknek 1500 Ft, gyermekeknek 500 Ft lesz.

Egész napos kísérőrendezvény Kőrózsa megállóhelynél:

  • modellvasút bemutató a Kőrózsa panzió teraszán

A kisvasút feketevölgyi végállomásától nem messze, Feketekútnál pedig egész nap kipróbálható lesz a lóvontatású személykocsi, mely a kisvasút első 30 évének jellegzetes közlekedési formáját mutatja be.

Kemence állomásról 10:45-től 45 percenként indulnak majd a vonatok Feketevölgy végállomásig. Ezekre a vonatokra helyjegyet adunk a menetjegy mellé érkezési sorrendben.

A kisvasúti naphoz kapcsolódva éjszakai különvonatot indítunk este 9-kor Kemence állomásról, mely nagyjából 2 óra múlva ér vissza ide. Az éjszakai különvonatra előzetes regisztráció szükséges a férőhelyek korlátozott száma (kb. 50 fő) végett, ezt július 27-én estig lehet megtenni a 06-20-586-5242-es telefonszámon.

A kisvasút végállomásán étkezési lehetőséget nem tudunk biztosítani, étkezni a falu központjában található pizzériában, a Csarna Sörözőben (kenyérlángos déltől) vagy a kisvasút vonala melletti Kőrózsa, illetve Feketevölgy panziókban lehet majd. Üdítőt, kávét, fagylaltot a végállomás melletti Gabó fagyizóban fogyaszthatnak reggeltől kb. este 8-ig. A telep területén árnyékos helyeken lévő padokon és asztalokon szendvics és üdítő fogyasztására a lehetőség biztosított.

A rendezvény megközleíthető Szob felől a 8:15-kor vagy a 9:15-kor induló Volánbuszjáratokkal vagy személygépkocsival a 2A gyorsforgalmi, illetve a 2-es főúton Parassapuszta érintésével. Esztergom, Dorog irányából a Mária Valéria hidat ajánljuk, eme híd és a letkési határátkelő igénybevételével jelentős idő spórolható meg a nyugati országrész felől érkezőknek.

A veterántalálkozóhaz kapcsolódva a hétvége mindkét napján ingyenes veterán autóbusz indul Budapestről, az Árpád hídi buszpályaudvarról. Erről részletesen >>ide kattintva<< olvashatnak.

A vonatokra reggeltől helyjegyeket biztosítunk majd a menetjegyek mellé, hogy elejét vegyük a félreértéseknek és a peronon kialakuló tömegnek. A helyjegyek egy adott vonatra szólnak mindkét irányban, ezek kiosztása érkezési sorrendben történik.

A kisvasúti napon napközben a normál vasúti díjszabás lesz érvényben, mely az éjszakai vonatra is érvényes.

Az "Előzd meg a kisvasutat!" futóverseny vasárnap, július 28-án kerül megrendezésre az alábbiak szerint:

Legutóbbi módosítás: 2013.07.19. 10:12

Hozzászólások

Kalamusz Tünde (2013-08-31 16:31:27)

Szeretném megkérdezni,hogy gyermekeim közül esetleg nyertek-e a rajzpályázaton? Sajnos,nem tudtunk elutazni a rendezvényre, bár nagyon szerettünk volna, de a nagyobb fiam lebetegedett. Pici koruktól imádják a vonatokat, kisvasutakat. Őze Virág és Őze Csanád

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tíz meg harminchét?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline