Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasúttól kisvasútig a téli Bükk erdeiben

2013.01.17 (Jakóts Ádám)



2013. február 16-án szombaton, Lilla napján Különvonat közlekedik Ortástetőre és a Lillafüredi Pisztrángtelephez.A rendezvényre vonattal utazók 50% kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Miskolcra.

Az előfogat körüljár Garadnán.

Az előfogat körüljár Garadnán.
Fotó: Szűcs Zoltán József (2008.02.16.)

Lilla napján különleges vonatozással várjuk utasainkat a lillafüredi kisvasút hálózatán. Váltson jegyet a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon fekvő Ortástető állomásig, majd tartson velünk a fővonal-menti Lillafüredi Pisztrángtelepig! Természetbarátokat és vasútfotósokat egyaránt szeretettel vár a két szervező, A LÁEV baráti köre és az Északerdő Zrt. LÁEV Üzemigazgatóság!

Ortástető a szárnyvonal közel felénél, Papírgyár elágazóállomástól hat kilométerre található. A vonal jelenleg sajnos csak idáig járható, innen Andókút még kb. három, Mahóca öt kilométerre található.

A kirándulóvonat délelőtt Ortástető állomásig viszi utasait. Ortástetőtől vezetett kirándulást indítunk a téli Bükk erdein át a Garadna-patak völgyében, a kisvasút fővonala mentén fekvő Lillafüredi Pisztrángtelepig. A táv kb. 7 km, a szintemelkedés 259 m, a ráfordításra szánt idő 3-3,5 óra. A pisztrángoshoz való érkezés után szakavatott vezetésen veszünk részt a telepen, valamint lehetőség lesz nyers és füstölt pisztráng vásárlására is. Ortástetőtől természetesen egyéni kirándulásokra is lehetőség van, azonban a vonat még délelőtt visszaindul, így Ortástetőre nem érdemes visszatérni.

A kirándulni nem, csak vonatozni vágyó utasainknak ajánljuk a vasútfotós járatot (lásd alább), amely Ortástetőtől Papírgyáron át Garadnáig közlekedik. A vasútfotós járat utasai szintén csatlakozhatnak a Pisztrángtelepen vezetett programhoz.

Különvonatunk a pisztrángos bemutatásának befejezésétől függően, kb. 15:00 - 15:30 órakor fog visszaindulni közvetlenül a teleptől. Miskolc-Dorottya utca állomásra legkésőbb 16:30-ig érkezünk vissza. Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban a LÁEV kis zárt személykocsijaiból fog állni. Szükség esetén nyitott kocsi besorozása is várható. Vonógépként jelen tervek szerint Mk48-as mozdony fog szolgálni.

Menetrend, részletes információ, jelentkezés Jakóts Ádám honlapján.

Legutóbbi módosítás: 2013.01.17. 20:49

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenegy meg tizenöt?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline